Οικονομία

Τρεις προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ για 14 περιφερειακά αεροδρόμια – Ποια αφορούν

Τρεις δεσμευτικές προσφορές υποβλήθηκαν σήμερα στο ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 14 περιφερειακών αεροδρομίων και η κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου.

Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια χωρίζονται σε 2 ομάδες:
– Την ομάδα Α, που περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας, και
– Την ομάδα Β, που περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.
Τις δεσμευτικές προσφορές και για τις δυο ομάδες των αεροδρομίων, κατέθεσαν οι εξής κοινοπραξίες:
– CASA (Corporation America S.A.) – METKA Α.Ε.
– FRAPORT AG- SLENTEL Ltd
– VINCI Airports S.A.S. – ΑΚΤOR Παραχωρήσεις Α.Ε.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει η πρόσκληση υποβολής προσφορών, θα ακολουθήσει το στάδιο του ελέγχου εγκυρότητας των τεχνικών προσφορών και της πληρότητας των δικαιολογητικών.

Μετά από τη σχετική εισήγηση των συμβούλων του έργου, το ΤΑΙΠΕΔ θα εγκρίνει τα επενδυτικά σχήματα που προκρίνονται στο επόμενο στάδιο και θα αποσφραγίσει τις οικονομικές προσφορές, ενώ η ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα γίνει εντός του Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα