Οικονομία

Τρισέ: Η Ελλάδα είναι ”ζάμπλουτη” χώρα!

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ απέκλεισε ξανά ως λύση την αναδιάρθρωση, ζήτησε περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις και πλαγίως ενέκρινε το νέο σχέδιο βοήθειας που προβλέπει ''ανακύκλωση'' των ελληνικών ομολόγων.
 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Κυριολεκτικά άφωνοι έμειναν όλοι στο Μόντρεαλ του Καναδά ακούγοντας τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας να μιλάει για την πάμπλουτη Ελλάδα.
”Από όσο ξέρω, η Ελλάδα είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες, με βάση τη δημόσια περιουσία και τα ακίνητα της. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό”.
 
Ο Ζ.Κ.Τρισέ πίσω από αυτήν την ατάκα, ουσιαστικά μας λέει και μας σπρώχνει σε περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες θα απομακρύνουν το ”φάντασμα” της αναδιάρθρωσης:”όσο η διαχείριση της οικονομίας της Ελλάδας βελτιώνεται και η κυβέρνηση διεξάγει αξιόπιστα πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, δεν βλέπω την ανάγκη για μια αναδιάρθρωση ή για haircut, και θα λέγαμε ότι αυτό δεν είναι κατάλληλο.Και φυσικά, εάν γίνει πλήρως κατανοητό από παρατηρητές, επενδυτές και συμμετέχοντες της αγοράς, μπορεί να κάνει τη διαφορά, με προϋπόθεση ωστόσο ότι η ιδιωτικοποίηση θα είναι αξιόπιστη και θα διεξαχθεί με επαγγελματισμό”.
 
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ ενώ δεν σηκώνει κουβέντα περί αναδιάρθρωσης, δείχνει να εγκρίνει τη λύση της ”ανακύκλωσης” ελληνικών ομολόγων καθώς δεν την ερμηνεύει ως χρεοκοπία:”αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε εναντίον της εκδοχής ο ιδιωτικός κλάδος, όπως είχε ζητηθεί πριν από ένα χρόνο με το πρώτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, και οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί στην Ευρώπη, να τους ζητηθεί να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο χρέους”.
 
Σύμφωνα μάλιστα με το Bloomberg η ΕΚΤ ήδη εξετάζει την ανακύκλωση, rollover όπως λέγεται στη γλώσσα τους, των ελληνικών ομολόγων ως λύση για να καμφθεί η πίεση των αγορών στη χώρα μας.
 
Διαβάστε επίσης :
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Τοπική Αυτοδιοίκηση: «Μπλόκο» στην χορήγηση αδειών αν δεν υπάρχει ενημερότητα οφειλών
Καμία άδεια από δήμους και περιφέρειες δεν θα μπορεί να χορηγείται σε όσους έχουν βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την αυτοδιοίκηση, εκτός αν υπάρχει εκκρεμοδικία ή διακανονισμός
Man using calculator
Κυριάκος Πιερρακάκης: Ανάσα σε πάνω από 100.000 δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη – Το όφελος, η απόφαση για τα αναδρομικά και το επόμενο μέτωπο του ιδιωτικού χρέους
Η καθολική εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου, η αναδρομικότητα που δεν επέβαλε το δικαστήριο, ο ρόλος του «Ηρακλή» και το άνοιγμα του εξωδικαστικού από τις 5.000 ευρώ
Businessman, contract signing or accountant working on financial investments. using a calculator financial documents analyze the report Real estate and home loan insurance