Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τσακαλώτος: Δυνατή η έξοδος από την κρίση, χωρίς άλλο πρόγραμμα

Τσακαλώτος: Δυνατή η έξοδος από την κρίση, χωρίς άλλο πρόγραμμα
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Συνέντευξη στο Πορτογαλικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Lusa”, παραχώρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

O Έλληνας υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την άποψη πως «είναι πολύ καλή είδηση» το γεγονός ότι τα ομόλογα της χώρας της Ιβηρικής έπαψαν πλέον να αξιολογούνται ως «ομόλογα υψηλού κινδύνου -σκουπίδια», υπογραμμίζοντας πως αποδεικνύεται ότι «είναι δυνατόν να φθάσουμε σε μία τέτοια επιτυχία ακολουθώντας μία προοδευτική ατζέντα».

 

Όπως προστίθεται στο τηλεγράφημα του “Lusa”: ο Έλληνας ομόλογος του Μάριου Σεντένου δήλωσε πως η ελληνική οικονομία «ανακάμπτει» και πως «υπήρξε ένα πρώτο σημάδι από τις αγορές τον περασμένο Ιούλιο» και πως «υπάρχει πολιτική βούληση τόσο από την ελληνική κυβέρνηση, όσο και από το Eurogroup» για να εξέλθει η Ελλάδα από το πρόγραμμα διάσωσης «χωρίς να υπάρχει ανάγκη νέου προγράμματος».
«Ταυτόχρονα, η ελληνική κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να προστατεύσει τους πιο ευάλωτους, να υποστηρίξει το εθνικό σύστημα υγείας και να προωθήσει ένα ανθρωπιστικό πλαίσιο για την προσφυγική κρίση», τονίζει στο Lusa o κ. Τσακαλώτος.

Ο Τσακαλώτος αναγνωρίζει στη συνέντευξή του πως «οι περιορισμοί που έχει η ελληνική κυβέρνηση, φυσικά, δεν προέρχονται μόνο από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, αλλά και από το πρόγραμμα με τους πιστωτές μας», αλλά επεσήμανε ότι «ωστόσο, επιτέλους υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ».

Στη σημερινή του συνέντευξη, ο Έλληνας υπουργός, τονίζει το Lusa, εύχεται «τα παραδείγματα της Πορτογαλίας και της Ελλάδας ελπίζουμε ότι θα εμπνεύσουν άλλους και θα ενισχύσουν τις δυνάμεις εκείνες που αναζητούν μια ευρωπαϊκή οικονομική και χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική τέτοια που να μπορεί να απαντήσει στο πρόβλημα όχι μόνο των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων αλλά και στην αίσθηση των απλών ανθρώπων ότι δεν είναι σε θέση να επηρεάσουν αποφάσεις που αφορούν τη ζωή τους».

 

Πηγή: Lusa (μετάφραση ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις