Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Βαρουφάκης: Έπρεπε να είχα χρεοκοπήσει την Ελλάδα

Πηγή Eurokinissi
Πηγή Eurokinissi

Αν πυροβολημένος και πεινασμένος μετανάστης μου χτυπούσε την πόρτα ξημερώματα θα τον τάιζα δηλώνει στη Guardian ο Γιάνης Βαρουφάκης που προσθέτει πως είχαμε την ευκαιρία να χρεοκοπήσουμε και την χάσαμε. ”Οι Ευρωπαίοι θα έρχονταν κοντά μας και θα είχαμε μία συμβιβαστική συμφωνία αλλά δεν με άφησαν” είναι η μπηχτή προς τον Τσίπρα.

Κολλημένος με την χρεοκοπία ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέλαβε τις θέσεις του κατά του ευρώ και τις βολές του κατά της κυβέρνησης Τσίπρα με συνέντευξη του στην βρετανική Guardian.

”Ανέλαβα υπουργός Οικονομικών 15 μέρες πριν χρεοκοπήσουμε. Το δάνειο δεν ήταν βιώσιμο. Δεν θα γινόμουν μέρος αυτού και είχαμε σκληρή γραμμή. Αλλά οι δανειστές ενδιαφέρονταν περισσότερο να επιδείξουν τα αποτελέσματα της συντριβής μίας κυβέρνησης που τόλμησε να τους αντιταχθεί ώστε να μπορέσουν να εκφοβίσουν άλλους όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Γαλλία. Η Ελλάδα αντιμετωπίστηκε σαν πιόνι σε μία σκακιέρα και ήταν πολύ δύσκολο.
Είχαμε την ευκαιρία να χρεοκοπήσουμε και την χάσαμε. Έπρεπε να είχα χρεοκοπήσει. Θα ερχόντουσαν κοντά μας και θα είχαμε μία συμβιβαστική συμφωνία, αλλά δεν μου επετράπη να χρησιμοποιήσω αυτό το όπλο. Αλλά κάτι πρέπει να δώσεις. Δυστυχώς η λύση όπως είναι τώρα δεν είναι συμβατή με τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών χωρών”.

αν κάποιος μετανάστης μου χτυπούσε την πόρτα μετά τις 3 τα ξημερώματα φοβισμένος, πεινασμένος και έχοντας πυροβοληθεί, σαν άνθρωπος έχω ηθικό καθήκον να τον δεχτώ και να τον ταΐσω, και στη συνέχεια να κάνω ερωτήσεις

Αμέσως μετά ο τέως υπουργός έριξε ένα ακόμα ανάθεμα στο ευρώ, εξηγώντας (;) τις ευθύνες του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος στην προσφυγική κρίση.
”Ρίξτε μία ματιά στα γεγονότα της Ευρώπης τα τελευταία 10-15 χρόνια από την νομισματική ένωση. Το σχέδιο έχει αποτύχει θεαματικά αφήνοντας την Ευρώπη κατακερματισμένη ώστε να ανταποκριθεί στην εισροή των προσφύγων”.

Πάντως σύμφωνα με τα ίδια του τα λόγια ”αν κάποιος μετανάστης μου χτυπούσε την πόρτα μετά τις 3 τα ξημερώματα φοβισμένος, πεινασμένος και έχοντας πυροβοληθεί, σαν άνθρωπος έχω ηθικό καθήκον να τον δεχτώ και να τον ταΐσω, και στη συνέχεια να κάνω ερωτήσεις. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί προσβολή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό”.

Πηγή Ημερησία

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε