Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βαρουφάκης: Κωμωδία λαθών στην ευρωζώνη

Βαρουφάκης: Κωμωδία λαθών στην ευρωζώνη

Το αποτυχημένο πενταετές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα αποτελεί ένδειξη μιάς ευρύτερης ευρωπαϊκής αποτυχίας, αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε άρθρο του στην διεθνή ιστοσελίδα Project Syndicate.

Μύδρους κατά της ευρωζώνης εξαπολύει ο τεως υπουργός Οικονομικών που χαρακτηρίζει ως ευρωπαϊκή αποτυχία την αστοχία του ελληνικού προγράμματος.
”Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας έδειξαν στους ευρωπαίους πολίτες ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η ευρωζώνη, κυβερνάται από ένα σώμα που δεν έχει γραμμένους κανόνες διαδικασιών και συζητά για κρίσιμα θέματα με τρόπο εμπιστευτικό χωρίς να δίνει λόγο σε εκλεγμένο σώμα, ούτε καν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η σύγκρουση Ελλάδας και Eurogroup δεν ήταν σύγκρουση μεταξύ Αριστεράς και συντηρητικών. Η δική μας ”Άνοιξη της Αθήνας” αφορούσε το δικαίωμα μια μικρής ευρωπαϊκής χώρας να αντιταχθεί σε μια αποτυχημένη πολιτική που καταδικάζει ολόκληρες γενιές. Όσοι από εμάς επιθυμούμε να μειώσουμε τις μεγάλες αδικίες της Ευρώπης είμαστε υποχρεωμένοι να εργαστούμε για την επαναπολιτικοποίηση της ευρωζώνης ως ένα πρώτο βήμα για τον εκδημοκρατισμό της.

Τα τελευταία πέντε χρόνια οικονομικής πολιτικής στην ευρωζώνη αποτέλεσαν μια σημαντική κωμωδία λαθών”.

Πηγή Το Βήμα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε