Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

ΒΕΑ: Προβληματισμός για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στις ΜμΕ

ΒΕΑ: Προβληματισμός για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στις ΜμΕ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Τον προβληματισμό τους για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε κλάδους που η πλειοψηφία των εργαζομένων απασχολούνται εκτός της εγκατάστασης (όπως π.χ. ηλεκτρολόγοι), διατύπωσαν βιοτέχνες – μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, κατά την διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με την συμβολή της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (Ε.Φ.Ε.Ε.Α.).

Την ίδια στιγμή, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας ζητά να εφαρμοστεί ειδικό καθεστώς για τους μικρομεσαίους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΒΕΑ, σοβαροί προβληματισμοί διατυπώθηκαν από τους βιοτέχνες σε σχέση με την δυσκολία τήρησης των νέων ρυθμίσεων ιδιαιτέρως για την ψηφιακή κάρτα.

Οι βασικότερες ενστάσεις αφορούν τις δυσκολίες που προκύπτουν αναλόγως το αντικείμενο δραστηριότητας και τη μορφή εργασίας του προσωπικού τους, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και τα διοικητικά κόστη που απαιτούνται, τα οποία σε συνδυασμό με τις λοιπές επιβαρύνσεις της φορολογίας και του ΦΠΑ είναι – σύμφωνα με το ΒΕΑ – κατά μέσο όρο από τα υψηλότερα ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε.

Στην ίδια εκδήλωση συζητήθηκαν ακόμα οι τελευταίες εξελίξεις και αλλαγές στο myDATA, μετά και την έκδοση της απόφασης Α.1188/2022, αλλά και οι νέες υποχρεώσεις των εργοδοτών σχετικά με την διαδικασία Διασύνδεσης ΦΗΜ με τα EFT/POS τερματικά στις επιχειρήσεις και την αυστηροποίηση του πλαισίου της καταχώρισης στοιχείων στο «ΕΡΓΑΝΗ».

Από πλευράς Διοίκησης Β.Ε.Α., ο πρόεδρος Π. Ραβάνης και ο Α΄ Αντιπρόεδρος Κ. Δαμίγος, ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΕΦΕΕΑ κο Κούβαρη και τους συνεργάτες φοροτεχνικούς, τη συνδρομή τους, στην συμβουλευτική καθοδήγηση των επιχειρηματιών του Επιμελητηρίου, μετά την συγκέντρωση ερωτημάτων και παροχή διευκρινίσεων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχουν υπογράψει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο και η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις