Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Χαλαρώνουν τα capital controls για να… “αδειάσουν” τα διαμερίσματα

Χαλαρώνουν τα capital controls για να… “αδειάσουν” τα διαμερίσματα

Με στόχο τις νέες καταθέσεις, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας προανήγγειλε χαλάρωση των capital controls και αύξηση του ορίου αναλήψεων. “Αδειάστε τα διαμερίσματα, γεμίστε τις τράπεζες το… μήνυμα που στέλνει.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt, τονίζει πως έρχεται άμεσα χαλάρωση των capital controls κυρίως σε ό,τι αφορά στο όριο ανάληψης, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί. Η χαλάρωση θα ισχύσει για νέες καταθέσεις.

Στόχος, σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ είναι να δοθεί στους πολίτες κίνητρο να επιστρέψουν στις τράπεζες τα χρήματα που ενδεχομένως να κρατούν στα σπίτια τους. Σημειώνεται πως το επίπεδο καταθέσεων παραμένει σχεδόν αμετάβλητο από το καλοκαίρι του 2015, και με τις εκροές να ξεπερνούν τα 40 δισ. ευρώ.

«Θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο κίνητρο να πάρει τα χρήματα που έχει στα διαμερίσματά του και να το αποταμιεύσει στις τράπεζες», είπε ο Γιάννης Στουρνάρας, δηλώνοντας βέβαιος ότι παρά τη μικρή επιστροφή καταθέσεων, οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν ανάγκη μια νέα ανακεφαλαιοποίηση καθώς έχουν ένα από τα υψηλότερα επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε