Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

“Χαρά” για τους πλειστηριασμούς, “πράσινο φως” για αξιολόγηση και δόση

“Χαρά” για τους πλειστηριασμούς, “πράσινο φως” για αξιολόγηση και δόση

Από τη στιγμή που το προαπαιτούμενο που λέγεται “πλειστηριασμοί” έχει… ολοκληρωθεί, οι θεσμοί δεν είχαν κανέναν δισταγμό. Έδωσαν το πράσινο φως τόσο για να κλείσει η γ’ αξιολόγηση όσο και για να πάρει η Ελλάδα την επόμενη δόση.

Το “ΟΚ” για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δόθηκε από τους θεσμούς το πρωί της Παρασκευής (02.03.2018). Και δόθηκε με την έκθεση συμμόρφωσης που εστάλη στο Euroworking Group. Σε αυτή γίνεται αναφορά στους πλειστηριασμούς που ουσιαστικά “κλείνουν” την αξιολόγηση και ανοίγουν την… κάνουλα για τη δόση.

Πλειστηριασμοί, τσεκ!

Μέρος της έκθεσης συμμόρφωσης δημοσιεύει η Καθημερινή. Σε αυτή αναφέρεται πως «έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος στην εκτέλεση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών επιτρέποντας τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να αξιολογήσουν αυτό το προαπαιτούμενο ως ολοκληρωμένο.

Εκτός από την υιοθέτηση της συμφωνημένης νομοθεσίας οι πλειστηριασμοί γίνονται ηλεκτρονικά ενώ η ροή εκτέλεσης των πλειστηριασμών έχει αυξηθεί ενώ η γεωγραφική κάλυψή τους στις περιφέρειες της Ελλάδας έχει επεκταθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Βάσει των ανωτέρω παρατηρήσεων, το πρόγραμμα του ESM βρίσκεται σε σωστή τροχιά.

Αυτό ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα με ένα ποσό που θα καλύψει τις ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους, συν ένα ποσό που θα βοηθήσει να μειωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες αλλά ενός ποσού που θα βοηθήσει στη δημιουργία ταμειακού αποθέματος».

Πηγή: Καθημερινή

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις