Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Χατζηδάκης: «Δεν υπάρχει καμία απολύτως σκέψη για αύξηση των φορολογικών συντελεστών των ελεύθερων επαγγελματιών»

Χατζηδάκης: «Δεν υπάρχει καμία απολύτως σκέψη για αύξηση των φορολογικών συντελεστών των ελεύθερων επαγγελματιών»

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί ενδεχόμενης αύξησης των φορολογικών συντελεστών σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα (28.9.2023) στην τηλεόραση του Alpha, τόνισε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο για αύξηση των φορολογικών συντελεστών σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη για αύξηση των συντελεστών. Βασική μας επιδίωξη είναι η αύξηση των εσόδων μέσα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και σε επόμενο στάδιο η μείωση των συντελεστών», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι «μελετάμε ένα νέο σύστημα δικαιότερης φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών».  Και αυτό θα συμβεί, όπως σημείωσε, «μέσα από την χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, ώστε να γίνονται διασταυρώσεις».

Νέος φορολογικός νόμος μέχρι το τέλος του έτους

Επίσης ο Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε ότι θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση και η δέσμευση με τις δέκα παρεμβάσεις που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός (διασύνδεση POS και ταμειακών μηχανών, υποχρεωτικά ηλεκτρονικά βιβλία μέσω myDATA, παρεμβάσεις Airbnb κ.λπ.).

«Όλα τα παραπάνω θα έρθουν μέσα από έναν νέο φορολογικό νόμο που θα έρθει μέχρι το τέλος του έτους», τόνισε ο υπουργός.

Σε ότι αφορά τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε τουριστικό πακέτο, καφέ κ.α. ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι είναι ένα θέμα του προϋπολογισμού του 2024 και όπως τόνισε «θα σταθμίσουμε τα πράγματα το επόμενο χρονικό διάστημα».

Σε ότι αφορά το προσχέδιο που θα κατατεθεί την Δευτέρα σημείωσε ότι θα καταγράφεται η πρόοδος της οικονομίας, όσο και η καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού.

 

Η απάντηση στο «τέλος» του Market Pass

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν συνεχίζεται το μέτρο του Market Pass, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έρχεται και απαντάει με άλλους τρόπους, όπως η αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, οι 3ετίες στο ιδιωτικό τομέα με το ξεπάγωμα αυτών και τα αυξημένα επιδόματα για κάποιες άλλες κατηγορίες επιδομάτων».

 «Eξαντλούμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει από τον προϋπολογισμό και δεν χαρίζουμε το δικαίωμα της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν», κατέληξε ο υπουργός.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις