Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Χιλιάδες προϊόντα “μαϊμού” κατάσχεσε το ΣΔΟΕ

Χιλιάδες προϊόντα “μαϊμού” κατάσχεσε το ΣΔΟΕ
photo αρχείου intime

Μεγάλη επιτυχία για τον ΣΔΟΕ που κατάφερε να πετύχει ένα μεγάλο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας απομιμητικών προϊόντων.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην Αττική το ΣΔΟΕ κατάφερε να κατασχέσει χιλιάδες προϊόντα “μαϊμού” ενώ μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν, υπήρχαν απομιμήσεις πολυτελών ρολογιών των γνωστότερων και ακριβότερων εταιρειών διεθνώς- όπως ROLEX, HUBLOT, PATEK PHILIPPE κ.λπ.-, κάρτες εγγυήσεων καλής λειτουργίας και κουτιά συσκευασίας των ρολογιών αυτών, καθώς και περισσότεροι από 180.000 αναπτήρες, με το σήμα κυρίως της γνωστής εταιρείας BIC.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 7 Αυγούστου κλιμάκιο υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής δέσμευσε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο προέρχονταν από την Κίνα, ενώ ως υποτιθέμενος τελικός προορισμός τού εμπορευματοκιβωτίου δηλώνονταν επιχείρηση στην Αλβανία.

Κατά τον έλεγχο του εμπορευματοκιβωτίου, με τη συνδρομή των υπαλλήλων του Τελωνείου Ελευσίνας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα απομιμητικά είδη: 29.720 ρολόγια, 1.630 κουτιά ρολογιών, 1.100 σακούλες συσκευασίας, 550 κάρτες εγγύησης και 180.600 αναπτήρες.

Η ζημιά των δικαιούχων εταιρειών των σημάτων, υπολογίζεται σε πολλά εκατ. ευρώ. Τα κατασχεθέντα απομιμητικά προϊόντα θα μεταφερθούν σε πιστοποιημένη επιχείρηση ανακύκλωσης στην Αττική, όπου και θα καταστραφούν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις