Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μικρές απώλειες στο Γενικό Δείκτη – Στάση αναμονής στην Ευρώπη και μεγάλα κέρδη για το πετρέλαιο

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μικρές απώλειες στο Γενικό Δείκτη – Στάση αναμονής στην Ευρώπη και μεγάλα κέρδη για το πετρέλαιο

Με μικρές απώλειες άνοιξε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης χάνει 0,25% και βρίσκεται στις 1.294,74 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποχωρεί κατά 0,95% με τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να χάνει 1,11%, της Alpha Bank 1,57% της Τράπεζας Πειραιώς 1,74%,  ενώ αντίθετα η μετοχή της Eurobank σημειώνει άνοδο 0,21%.

Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στην Ευρώπη με το δείκτη DAX στη Φρανκφούρτη να σημειώνει απώλειες 0,17%. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο χάνει 0,10%, ενώ CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί κατά 0,17%.

Στο ραντάρ των επενδυτών βρίσκεται η επιδεινούμενη κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, με άλλες δύο ναυτιλιακές να ανακοινώνουν ότι σταματούν τις διελεύσεις από την περιοχή μετά από μια σειρά επιθέσεων σε πλοία τις προηγούμενες εβδομάδες από τους Χούθι της Υεμένης.

Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές περιμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων του δείκτη για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης στις ΗΠΑ – του προτιμώμενου δείκτη της Federal Reserve για τον πληθωρισμό. Ο δείκτης θα ανακοινωθεί λίγο πριν το άνοιγμα της Wall Street.

Στην αγορά εμπορευμάτων σημαντικά είναι τα κέρδη τόσο για το πετρέλαιο όσο και για το χρυσό.

Ο χρυσός βρίσκεται στα 2.063,55 δολάρια η ουγγιά ενώ το Brent έχει υπερβεί τα 80 δολάρια και βρίσκεται στα 80,25 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 1,08% ανάλογη είναι η εικόνα και για το αμερικανικό αργό που βρίσκεται στα 74,75 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 1,18%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις