Δευτέρα, 24 Ιουν.
26oC Αθήνα

Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων – Διακοπές έως 12 ημέρες

Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων – Διακοπές έως 12 ημέρες

Σήμερα (3.6.2024) ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων του κοινωνικού τουρισμού για 300.000 συμπολίτες μας, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, στο Κανάλι 1.

Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν έως και 12 ημέρες είτε δωρεάν διακοπές, είτε με πάρα-πάρα πολύ χαμηλό κόστος μέσω του κοινωνικού τουρισμού, δήλωσε η κα Μιχαηλίδου.

Υπάρχει ειδική πρόνοια για τις οικογένειες που έχουν πολλά παιδιά, για τις μονογονεϊκές, για τα άτομα με αναπηρία που μπορούν να παίρνουν και τον συνοδό τους μαζί, σημείωσε.

Το πρόγραμμα είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Φέτος αυξήσαμε τις ημέρες διακοπών στις 6 ημέρες, από 5, στις μη πληγείσες περιοχές με μια μικρή συμμετοχή του ωφελούμενου. Στις πληγείσες περιοχές, στη Βόρεια Εύβοια, στη Θεσσαλία, στον Έβρο, οι συμπολίτες μας μπορούν να πάνε διακοπές τελείως δωρεάν ακόμα και πεντάστερο ξενοδοχείο έως 12 ημέρες, ενώ οι επιχειρηματίες στις περιοχές αυτές επιδοτούνται ακόμα πιο πολύ.

Στο πρόγραμμά μας συμμετέχουν και τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία ενώ καλύπτουμε πλέον και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Μια οικογένεια με εισόδημα που ξεπερνάει τις 30.000 ευρώ μπορεί να υπαχθεί στο πρόγραμμά μας και να κάνει διακοπές με πάρα πολύ χαμηλό, είτε και καθόλου κόστος, συμπλήρωσε η ίδια..

Η πλατφόρμα ανοίγει σήμερα και το πρόγραμμα ξεκινά τον Ιούλιο, ένα μήνα νωρίτερα από πέρυσι που ξεκινούσε τον Αύγουστο. Από τον Ιούλιο λοιπόν οι δικαιούχοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για ένα χρόνο όποτε επιθυμούν. Δηλαδή μπορεί να πάνε τον Ιούλιο, τον Αύγουστο διακοπές, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα».

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις