Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

ΟΠΕΚΑ: Ποιους αφορά το πρόγραμμα κατοικίας και απασχόλησης

ΟΠΕΚΑ: Ποιους αφορά το πρόγραμμα κατοικίας και απασχόλησης
Φωτογραφία-iStock

Πρόγραμμα για την στήριξη των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας αποτελεί το «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» του ΟΠΕΚΑ, το οποίο στοχεύει στην άμεση μετάβαση αστέγων σε αυτόνομη διαβίωση, παρέχοντας υπηρεσίες στέγασης, ψυχοκοινωνικής στήριξης, εργασιακής επανένταξης και διασύνδεσης με τις υπάρχουσες πολιτικές επιδοματικής στήριξης.

Αποτελεί ένα από τα 7 «εργαλεία» της στεγαστικής πολιτικής της κυβέρνησης, «Κρατάμε το Σπίτι Μας», προκηρύσσεται κάθε δύο χρόνια από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και υλοποιείται από 43 Δήμους της χώρας, ενώ διαχειριστική Αρχή του προγράμματος είναι ο ΟΠΕΚΑ, με στόχο να εξασφαλίσει αξιοπρεπή στέγαση και διαβίωση στους άστεγους συμπολίτες μας.

Το πρόβλημα της αστεγίας είναι, άλλωστε, έντονο στην ελληνική επικράτεια με τους υπολογισμούς να κάνουν λόγο για ακόμα και 40.000 ανθρώπους που ζουν στους δρόμους. Στο σύνολο της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι μετρήσεις φτάνουν ακόμα και στις 895.000 αστέγους.

Με γνώμονα την ανωτέρω συνθήκη και με σκοπό την μείωση του αριθμού των αστέγων και την βελτίωση των συνθηκών ζωής τους, η κυβέρνηση «τρέχει» το Πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους».

Οι ωφελούμενοι έχουν πρόσβαση σε:

  • Επιδότηση ενοικίου για 24 μήνες
  • Επιδότηση για λειτουργικές ανάγκες του νοικοκυριού (οικοσκευή και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας)
  • Επιδότηση εργασίας για 12 μήνες
  • Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για επιπλέον 12 μήνες
  • Υπηρεσίες κατάρτισης και εκπαίδευσης
  • Συμβουλευτική και κοινωνική στήριξη
  • Διασύνδεση με συμπληρωματικές υπηρεσίες και παροχές

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις