Χρηστικά

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Από 1η Ιουλίου η πλήρης εφαρμογή της σε βιομηχανία και λιανεμπόριο

Σε πλήρη εφαρμογή θα τεθεί η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας στις επιχειρήσεις που υπάγονται στους κλάδους της βιομηχανίας και λιανεμπορίου, από το καλοκαίρι και συγκεκριμένα την 1η Ιουλίου του 2024, όπως αποφάσισε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η απόφαση αυτή, για την παράταση εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ελήφθη λαμβάνοντας υπόψιν τα αιτήματα της αγοράς από τους κλάδους της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου.

Πλέον έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του σύνθετου αυτού και πολυεπίπεδου έργου και να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να συγχρονιστούν με το νέο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη ΙΙ που θα λειτουργήσει από την 1η Ιουλίου.

Η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στους συγκεκριμένους κλάδους συνδέεται άρρηκτα με την λειτουργία του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, για να διασφαλιστούν πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων καθώς θα είναι δυνατή και η απολογιστική καταχώρηση στο σύστημα τυχόν τροποποιήσεων ωραρίου και των υπερωριών.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Η παράταση στον χρόνο έναρξης της επιβολής κυρώσεων σε βιομηχανία και λιανεμπόριο ελήφθη προκειμένου οι επιχειρήσεις των κλάδων αυτών να συγχρονιστούν με την εφαρμογή του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ.

Η πρόοδος της εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, στους κλάδους που εφαρμόζεται, είναι πολύ σημαντική. Ήδη περισσότεροι από 3.500 εργαζόμενοι, από 250 επιχειρήσεις, επειδή εντοπίστηκαν από τον ηλεκτρονικό έλεγχο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
Επιχείρηση της ΑΑΔΕ στην Κω: Ελεγκτές ντυμένοι τουρίστες μπήκαν σε ημερόπλοια και διαπίστωσαν φοροδιαφυγή σε 3 στα 4 από αυτά
Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ πραγματοποιούν την επιχείρηση «Κρουαζιέρα θα σε πάω» προκειμένου να διαπιστώσουν την ορθή εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας από τα ημερόπλοια
Φωτογραφία της ΑΑΔΕ
25
e-ΕΦΚΑ: Νέο ψηφιακό ασφαλιστικό προφίλ – Διαφάνεια και ταχύτητα στην ασφάλιση
Η κοινωνική ασφάλιση αποκτά πλέον εργαλείο διαφάνειας, ταχύτητας και απλοποίησης διαδικασιών, σηματοδοτώντας ένα ακόμη βήμα προς τον εκσυγχρονισμό και τη νέα ψηφιακή εποχή της ασφάλισης
Κτήριο e-ΕΦΚΑ