Χρηστικά

Το ημερολόγιο της πληρωμής των δόσεων από το φετινό φόρο εισοδήματος

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για την έναρξη της περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τους χιλιάδες φορολογούμενους προς τις υπηρεσίες της Εφορίας.

Το φορολογικό νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στην Βουλή και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ψηφιστεί, έτσι ώστε μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων και οι πολίτες να «προσέλθουν» στο καθιερωμένο ραντεβού τους με την Εφορία.

Αυτό το οποίο θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις δηλώσεις του 2024 (για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023) ξεκινώντας από το ένα εκατομμύριο μισθωτούς και συνταξιούχους, αφορά στην ύπαρξη προσυμπληρωμένων κωδικών αλλά και στο γεγονός ότι ακόμα και ο φορολογούμενος δεν υποβάλλει την δήλωσή του, αυτή θα κατατεθεί αυτόματα από την ΑΑΔΕ.

Όπως επισημαίνουν επαγγελματίες φοροτεχνικοί προσοχής χρήζει το πεδίο του κωδικού 049 για τις αποδείξεις, καθώς το ποσό τους θα είναι πρέπει να αρκετό ώστε να αντιστοιχεί στα εισοδήματα μας, αλλά και επίσης, τα τεκμαρτά εισοδήματα των φορολογουμένων να μην είναι υψηλότερα από τα πραγματικά.

Πότε πληρώνονται οι δόσεις

Μετά την εκκαθάριση της δήλωσης, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος, που για εφέτος θα γίνει σε 8 δόσεις.

Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου του 2024 και η τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2025.

Για όσους πολίτες επιλέξουν να εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματός τους, προβλέπεται έκπτωση 3%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
Νέο εργασιακό: Σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο οι αλλαγές – Έρχονται fast track προσλήψεις
Το νομοσχέδιο που θα παρουσιάσει η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, θα προβλέπει τη δυνατότητα εργασίας έως και 13 ώρες ημερησίως σε έναν εργοδότη μέσω της αύξησης των υπερωριών
Η Νίκη Κεραμέως 2
Στον αέρα σήμερα η λίστα με τα ονόματα των στρατηγικών κακοπληρωτών σε εφορία και ταμεία
Η φορολογική διοίκηση εισέρχεται σε πιο αποφασιστική φάση, εστιάζοντας στους μεγαλοφειλέτες που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος των συνολικών ληξιπρόθεσμων χρεών της χώρας
European money on a table with calculator and coins, money and banking concept 2
Bancapp: Στο μικροσκόπιο 1.000 ύποπτοι τραπεζικοί λογαριασμοί φορολογουμένων – Δεν δικαιολογούνται οι καταθέσεις με τα δηλωθέντα εισοδήματα
Eλέγχονται περιπτώσεις, οι οποίες ενώ δηλώνουν ετήσια εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ, φαίνονται να έχουν στην κατοχή τους καταθέσεις που φτάνουν ή υπερβαίνουν τις 300.000 ευρώ
Businessman collecting coins with profit chart analysis business growth, profit growth management and corporate financial statistics