Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Τσακλόγλου: «Πιθανή» η απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας κάτω από ένα ορισμένο ποσό χρέους

Τσακλόγλου: «Πιθανή» η απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας κάτω από ένα ορισμένο ποσό χρέους
Φωτογραφία: Εurokinissi

Πιθανή θεωρεί ο Υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου την απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας σε οφειλέτες του ΕΦΚΑ με χρέη κάτω από ένα ορισμένο ποσό.

Αναλυτικά, ο Πάνος Τσακλόγλου, μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM», ανέφερε σε σχέση με όσους έχουν ρυθμισμένα χρέη και εμφανίζονται ανασφάλιστοι (σ.σ. και έτσι δεν έχουν ασφαλιστική ικανότητα) στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, πως «πράγματι φαίνεται να υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα».

Πιο αναλυτικά, ανέφερε πως «πολλοί έχουν εκκαθαρίσει τις οφειλές τους αλλά πιθανόν να υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσό απλήρωτο και αυτός ήταν ο λόγος που τους εμφάνιζε σαν να μην έχουν ασφαλιστική ικανότητα ο ΕΦΚΑ. Κατά πάσα πιθανότητα θα πάμε σε μία ρύθμιση αντίστοιχη με αυτή που έχουμε για την ασφαλιστική αλλά και τη φορολογική ενημερότητα, δηλαδή κάτω από ένα ορισμένο ποσό ακόμα και αν υπάρχει χρέος θα παρέχεται ασφαλιστική ικανότητα».

Πληροφορίες του newsit.gr από αρμόδια στελέχη αναφέρουν πως το “ορισμένο ποσό” αυτό θα μπορούσε να ανέλθει στα 100 ευρώ, χωρίς, όμως αυτό να έχει “κλειδώσει”.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις