Δευτέρα, 15 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για τα νέα vouchers

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για τα νέα vouchers

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η πρόσκληση για τα vouchers για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για την περίοδο 2024 – 2025, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (25.06.24), η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη στο Open. 

«Δεν αλλάζουμε τίποτα από το προηγούμενο πρόγραμμα», σημείωσε η Σοφία Ζαχαράκη. «Όλες οι έγκυρες αιτήσεις που αφορούν τους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα γίνουν δεκτές», συμπλήρωσε.

Ο προϋπολογισμός φέτος θα είναι αυξημένος κατά 25 εκατ. ευρώ, τόνισε η κ. Ζαχαράκη και θα αφορά 53.000 οικογένειες. Στα 360 εκατ. ευρώ ανέρχεται σε ετήσια βάση το κονδύλι για το πρόγραμμα αυτό.

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως ο προγραμματισμός προβλέπει έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και της πρόσκλησης του προγράμματος έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας που σημαίνει πως το αργότερο έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανοίξει η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις.

Σημαντικό, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, είναι το γεγονός ότι φέτος επιλύεται το ζήτημα της συμμετοχής των ΑμεΑ άνω των 22 ετών  στα ΚΔΑΠ.

Με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο:

  • Δικαιούχοι είναι ο γονέας, οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες, κ.ά.) ωφελούμενων παιδιών, που κατά τα έτη 2024-2025 συμπλήρωσαν συνολικά 25 ημέρες ασφάλισης στον eΕΦΚΑ ή/και ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή/και τακτικής επιδότησης ανεργίας ή/και επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας, ή
  • Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ για τουλάχιστον 2 μήνες κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, ή
  • Είναι δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς-ανεξαρτήτως απασχολούμενων   ασφαλισμένων  (τ. ΟΑΕΕ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΕΤΑΑ).

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις