Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Χατζηδάκης: «Πάνω από τα 800 ευρώ ο κατώτατος μισθός»

Χατζηδάκης: «Πάνω από τα 800 ευρώ ο κατώτατος μισθός»

Ο υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στο MEGA για την αύξηση του κατώτατου μισθού, τα ενοίκια και τις αντικειμενικές αξίες και την ακρίβεια σε προϊόντα και καύσιμα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού (σ.σ. η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 27 Μαρτίου) θα είναι περίπου 4-5%. Συγκεκριμένα τόνισε πως «ο πρώτος αριθμός θα είναι 8, και την επόμενη εβδομάδα θα ξέρουμε το ύψος του, πάντοτε η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκεράσει 2 διαφορετικές ανάγκες.»

«Πρώτον την πίεση που έχουν οι μισθωτοί που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, και από την άλλη τις αντοχές των επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση προσπαθεί μέσα στα όρια αντοχών της οικονομίας και των επιχειρήσεων.

Βρήκαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ τον ανεβάσαμε στα 780 ευρώ. Η νέα αύξηση θα είναι σημαντική. Πριν την τελευταία αύξηση ήμασταν στην 18η θέση της ΕΕ στους 22 που έχουν το καθεστώς του κατώτατου μισθού, ανεβήκαμε στην 12η, τώρα πέσαμε άλλες 2-3 θέσεις επειδή άλλοι αύξησαν τον μισθό τους, τώρα λιγάκι πάλι θα ανέβουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις