Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Χρήστος Σταϊκούρας για Κιβωτό του Κόσμου: Με απόφασή μου το υπουργείο παίρνει πίσω τις οικονομικές ενισχύσεις

Χρήστος Σταϊκούρας για Κιβωτό του Κόσμου: Με απόφασή μου το υπουργείο  παίρνει πίσω τις οικονομικές ενισχύσεις

Οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου έχουν σοκάρει το πανελλήνιο με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να αναφέρεται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας στο Mega με απόφαση του ιδίου αποσύρθηκε η όποια οικονομική ενίσχυση είχε παράσχει το υπουργείο Οικονομικών στην Κιβωτό του Κόσμου. «Μέχρι να τελεσιδικήσει γιατί προφανώς θέλουμε να ενισχύσουμε τα παιδιά αλλά θέλουμε να ξέρουμε πού πάνε αυτοί οι πόροι» προσέθεσε ο υπουργός.

Σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης σε ό,τι αφορά τα καύσιμα και το πετρέλαιο θέρμανσης απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν νέα μέτρα, για την ώρα υλοποιούμε τις παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ. Έχουμε μία επιβράδυνση της οικονομίας, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το δεύτερο εξάμηνο δεν θα είναι το ίδιο με το πρώτο και ξέρουμε ότι το 2023 θα έχουμε ανάπτυξη αλλά πολύ χαμηλότερη από το 2022».

Μίλησε και για το πετρέλαιο θέρμανσης επισημαίνοντας πως η επιδότηση θα συνεχιστεί έως το τέλος του έτους, ωστόσο υπάρχουν πόροι και για στήριξη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023. «Και έχουμε και το επίδομα θέρμανσης που θα καταβληθεί μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου» συμπλήρωσε.

Τόνισε πως δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα περαιτέρω μέτρο διότι δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην πραγματική οικονομία. «Φαίνεται πως η ελληνική οικονομία έχει περισσότερες αντοχές και ισχυρότερη δυναμική από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες» προσέθεσε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της επιβάρυνσης αναφορικά με το ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. «Στον προϋπολογισμό που καταθέτουμε μεθαύριο υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη αποθεματικού ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ».

«Τριπλή παρέμβαση στις συντάξεις»

«Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις υπάρχει τριπλή παρέμβαση. Η μία είναι η μόνιμη αύξηση των κύριων συντάξεων που εκτιμώ θα είναι λίγο παραπάνω από το 7.5 % και θα αποδοθούν την 1/1/2023» συνέχισε ο κ. Σταϊκούρας.

Υπογράμμισε πως καταργείται και η εισφορά αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους και τέλος το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους που θα δοθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου.

«Αυτές είναι οι τρεις σημαντικές παρεμβάσεις που υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ» σημείωσε.

Αναφορικά με τα αναδρομικά δήλωσε πως η χώρα δεν έχει το δημοσιονομικό περιθώριο να προχωρήσει σε ανάλογη πρωτοβουλία και το 2023.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις