Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Χριστούγεννα 2017: Σε εορταστικό κλίμα η κίνηση στην αγορά της Αθήνας

Χριστούγεννα 2017: Σε εορταστικό κλίμα η κίνηση στην αγορά της Αθήνας

Το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων από νωρίς το πρωί, είναι διάχυτο στην ατμόσφαιρα με ευχές και κάλαντα να αντηχούν στα σπιτικά και τις γειτονιές αλλά και στα εμπορικά καταστήματα όπου η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη καθώς είναι πολλοί αυτοί που έχουν βγει για τις τελευταίους αγορές, είτε σε δώρα είτε σε εδέσματα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον και η αυξημένη κινητικότητα που παρατηρείται σήμερα στην αγορά ευνοεί ο καλός καιρός. Στην Αθήνα μικροί και μεγάλοι με ευχάριστη και χαλαρή διάθεση απολαμβάνουν τα ψώνια τους και φωτογραφίζονται με Άη Βασιλίδες, τάρανδους, ξυλοπόδαρους, μασκότ και… ξωτικά που έχουν εμφανιστεί παντού.

Στην Ερμού, στον πλέον εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας, καταστήματα έχουν την τιμητική τους με την προτεραιότητα να κατέχουν όσα διαθέτουν παιχνίδια, ηλεκτρονικά, καλλυντικά ή προσωπικά είδη. Τα δώρα της τελευταίας στιγμής άλλωστε είναι άμεσα καθώς ο χρόνος δεν επιτρέπει περαιτέρω αναποφασιστικότητα. Οι καταστηματάρχες εμφανώς ικανοποιημένοι από τον τζίρο, ο οποίος χθες εμφανίστηκε αισθητά αυξημένος κατά 20-25% από πέρσι .

Πολλοί είναι αυτοί που μετά από τα ψώνια κατευθύνονται προς το Μοναστηράκι ή το Θησείο για ουζάκι ή φαγητό, εκμεταλλευόμενοι την λιακάδα. Το κλίμα γίνεται ακόμα πιο γιορτινό χάρη στα μπαζάρ που διοργανώνονται κάθε χρόνο αυτή την εποχή και όπου κάποιος μπορεί να εφοδιαστεί με δώρα και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές αλλά και προσφέροντας βοήθεια αφού πολλά έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Η κίνηση στη Βαρβάκειο Αγορά είναι έντονη καθώς πολλοί είναι αυτοί που αγοράζουν την τελευταία στιγμή τα απαραίτητα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές τιμές και την ποικιλία των προσφερομένων προϊόντων.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αττικής Βασίλης Ντεληφιλιππίδης οι τιμές, έχουν κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα τα τελευταία πέντε χρόνια επισημαίνοντας ότι «κανένα από τα διατιθέμενα είδη και ποιότητες κρέατος στα συνοικιακά ή κεντρικά κρεοπωλεία δεν υπερβαίνει τα 10 ευρώ».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις