Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

ΥΠΕΝ: Προκήρυξη διαγωνισμού για την αξιοποίηση τμήματος του Δημόσιου Μεταλλευτικού Χώρου Μολάων

ΥΠΕΝ: Προκήρυξη διαγωνισμού για την αξιοποίηση τμήματος του Δημόσιου Μεταλλευτικού Χώρου Μολάων
ΑΠΕ ΜΠΕ

Προκηρύχθηκε η Α΄ φάση του διαγωνισμού για την εκμίσθωση των μεταλλευτικών δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου σε τμήμα, έκτασης 9,8 km2, του Δημόσιου Μεταλλευτικού Χώρου Μολάων, Δήμου Μονεμβασίας, Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

H προκήρυξη του έργου εντάσσεται στον προγραμματισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας και του αποθεματικού δυναμικού των σημαντικών δημόσιων μεταλλευτικών χώρων.

Ειδικότερα, αφορά σε δημόσιο διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, τη Φάση Α΄ Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και τη Φάση Β΄ Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών.

Μολάοι Λακωνίας: Θησαυρός κοιτασμάτων  

Το κοίτασμα των Μολάων Λακωνίας που ανακαλύφθηκε βάσει των ερευνών της ΕΑ.Γ.Μ.Ε. είναι ηφαιστειακού τύπου Kuroko. Τα κύρια ορυκτά του είναι ο σφαλερίτης (ορυκτό του ψευδαργύρου), με αξιοσημείωτη παρουσία σιδηροπυρίτη, γαληνίτη και αργύρου. Παλαιά μελέτη σκοπιμότητας αφορούσε υλοποίηση μονάδας εμπλουτισμού δυναμικότητας 200.000t/έτος μεταλλεύματος. Επίσης, τόσο η ίδια η περιοχή των Μολάων, όσο και γειτονικές της, είναι ελπιδοφόρες για την ύπαρξη και νέων κοιτασμάτων.

Ως καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος της Α΄ Φάσης του διαγωνισμού ορίζεται η Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021, ως τις 10.00 π.μ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις