Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

ΥΠΟΙΚ: Ο Νικόλαος Κουλοχέρης τοποθετείται γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής

ΥΠΟΙΚ: Ο Νικόλαος Κουλοχέρης τοποθετείται γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής
Φωτογραφία αρχείου

Ο Νικόλαος Κουλοχέρης τοποθετείται γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, στη θέση του Χρήστου Τριαντόπουλου, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Ο κ. Κουλοχέρης είναι 48 ετών, δικηγόρος Αθηνών από το 1998, διορισμένος στον ‘Αρειο Πάγο. Είναι διαχειριστής εταίρος της δικηγορικής εταιρείας «Μαχάς και Συνεργάτες» με ειδίκευση στους τομείς Αστικού- Εργατικού Δικαίου, Ακινήτων, Ιδιωτικοποιήσεων και Δημοσίων Συμβάσεων. Παράλληλα, είναι έμμισθος δικηγόρος στη νομική υπηρεσία του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Εργατικό Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του γερμανικού Πανεπιστημίου της Νυρεμβέργης. Υπήρξε διδάσκων καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο ALBA Graduate Business School, ενώ συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας διαπραγματευτής σε διεθνείς οργανισμούς, όπως το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO) και σε διάφορες ομάδες εργασίας διαμόρφωσης θεσμικού πλαισίου, όπως στην ομάδα εργασίας για τη δημιουργία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Παράλληλα, υπήρξε εκκαθαριστής του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), πρόεδρος της προσωρινής ενιαίας διοικούσας επιτροπής του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις