Σάββατο, 24 Φεβ.
18oC Αθήνα

Υπουργείο Εργασίας: Ούτε ένα ευρώ επιπλέον εισφοράς δεν χάνεται για κανέναν συνταξιούχο!

Υπουργείο Εργασίας: Ούτε ένα ευρώ επιπλέον εισφοράς δεν χάνεται για κανέναν συνταξιούχο!
φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Απάντηση του υπουργείου Εργασίας σε δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου σχετικά με προσαύξηση της ανταποδοτικής σύνταξης για όσους κατέβαλαν αυξημένες εισφορές.

“Σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου επιχείρησε, για μια ακόμη φορά, να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να παραπλανήσει, ερμηνεύοντας ψευδέστατα τη διάταξη του Ν. 4387/16 και των εγκυκλίων που έχουν εκδοθεί σχετικά με την προσαύξηση της ανταποδοτικής σύνταξης για όσους κατέβαλαν αυξημένες εισφορές” επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο σημειώνει ότι το άρθρο 30 του Ν. 4387/16, η υπ’ αριθμ. Φ.80000/νηθ.60271/2195-23/12/2016 εγκύκλιος της ΓΓΚΑ και η υπ’ αριθμ. 24/22-5-17 εγκύκλιος του ΕΦΚΑ, ορίζουν ρητά ότι: “Στην περίπτωση ασφαλισμένων οι οποίοι, υπό την ισχύ του προϊσχύοντος νομοθετικού καθεστώτος, κατέβαλαν εισφορές ανώτερες από αυτές του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ, το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης για κάθε έτος που έχει καταβληθεί επιπλέον εισφορά, θα υπολογίζεται με ετήσιο συντελεστή αναπλήρωσης 0,075% για καθεμία ποσοστιαία μονάδα (1%) επιπλέον εισφοράς”.

Το υπουργείο Εργασίας καθησυχάζει τους συνταξιούχους

“Ο νόμος και οι εγκύκλιοι εφαρμόζονται κατά γράμμα. Κανένα ευρώ επιπλέον εισφοράς δεν χάνεται τόσο για τις νέες συντάξεις όσο και για τις καταβαλλόμενες, πριν από το Ν. 4387/16, κατά τη διαδικασία του επανυπολογισμού. Τέλος, σχετικά με την επιφύλαξη που αναφέρεται στην εγκύκλιο, αυτή αφορά τον προσδιορισμό των εξαιρούμενων προσώπων και όχι τον τρόπο εφαρμογής της προσαύξησης” διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις