Σάββατο, 15 Ιουν.
28oC Αθήνα

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Υποχώρηση πλησίον των 70 δολαρίων βλέπει τράπεζα της Βρετανίας.

Προς τα 76 δολάρια υποχωρεί, σήμερα, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού, καθώς οι ενδείξεις ότι το Πεκίνο επιδιώκει σφικτότερη πιστωτική αγορά το 2010 επισκίασαν την επιστροφή της κινεζικής οικονομίας σε διψήφιους αναπτυξιακούς ρυθμούς για πρώτη φορά από το 2008.

Το συμβόλαιο παράδοσης Μαρτίου του αμερικανικού ελαφρού αργού έχανε αργά το απόγευμα 1,63 δολάρια στο βαρέλι, σε σχέση με το χθεσινό “κλείσιμο”, με την τιμή του να υποχωρεί στα 76,11 δολάρια. 

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο Nymex έχουν χάσει περίπου 7% της αξίας τους από τις 11 Ιανουαρίου, όταν άγγιξαν τα 83,95 δολάρια το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα 12 μηνών. Σε σημερινή έκθεση, η αναλύτρια της Commerzbank στο Λονδίνο Κάρεν Τζόουνς προέβη στην εκτίμηση ότι η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού μπορεί να υποχωρήσει, βραχυπρόθεσμα, έως και στα 70,92 δολάρια και να ανακάμψει πιθανά, στη συνέχεια, σε επίπεδα μεταξύ 85,82 και 86,24 δολαρίων το βαρέλι.

Παράλληλα, η τιμή του συμβολαίου του αργού τύπου μπρεντ υποχωρούσε, αργά το απόγευμα, στα 75,26 δολάρια, χάνοντας 1,06 δολάρια στο βαρέλι σε σχέση με τη χθεσινή τιμή “κλεισίματος”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε