Κυριακή, 16 Ιουν.
25oC Αθήνα

Αφιέρωμα: Τώρα τα ρούχα… βιολογικά

Οικολογικά ρούχα για τα ευαίσθητα δέρματα των μωρών.
Οικολογικά ρούχα για τα ευαίσθητα δέρματα των μωρών.

Παιδική ένδυση  για μωρά ή …για μεγάλα μωρά!  Για  να βρείτε αυτό που ψάχνετε!

Οικολογικά ρούχα από φυσικά υλικά: μπαμπού, βιολογικό βαμβάκι, σόγια, κάνναβη, ενδύματα με πρώτες ύλες που προέρχονται από βιολογική γεωργία χωρίς να έχουν υποστεί χημική επεξεργασία κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Συνήθως η επεξεργασία των συμβατικών ρούχων γίνεται μέσω της μηχανικής-θερμικής οδού και στη βαφή χρησιμοποιούνται φυσικές ή ατοξικές χημικές βαφές, που περιέχουν βαριά μέταλλα, φορμαλδεϋδη και αζωχρωστικές, ενώ στην προλεύκανση χρησιμοποιείται χλώριο.

Έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι προβλήματα προκαλούν τα συνθετικά υφάσματα στην ανθρώπινη υγεία, όπως δερματικές αλλεργίες, ενώ τα δεκάδες χημικά που βρίσκονται στις ίνες σταδιακά αποδεσμεύονται και απορροφούνται από το δέρμα. Οι επιστήμονες λένε ότι οι ουσίες, που εισέρχονται στον οργανισμό διαδερμικά, παρουσιάζουν αυξημένη δραστικότητα έναντι εκείνων, που εισέρχονται από το πεπτικό σύστημα.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο NEWSIT
Παιδική ένδυσηγια μωρά ή …για μεγάλα μωρά!

ECOFAMILY

Ρούχα παιδικά ως 6 ετών από πιστοποιημένο 100% βαμβάκι και fair trade, καθώς προέρχονται από εταιρεία που λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα αξεσουάρ δεν περιέχουν βαρέα μέταλλα και οι συσκευασίες είναι βιοδιασπώμενες από άμυλο. Μεγάλη ποικιλία, μοντέρνα σχέδια και σειρά αυθεντικών Disney, Winnie Loved by Nature από βιολογικό βαμβάκι. On line www.ecofamily.gr

ECOBABY.GR

To ecobaby (www.ecobaby.gr) εξαιρετικά βιολογικά ρούχα από μπαμπού (μπλούζες, φορέματα, τζιν), οργανικό βαμβάκι (νυχτικά θηλασμού, φορέματα, μπλούζες), υφασμάτινες πάνες, κορμάκια, κουβέρτες, φορμάκια, υπνοσάκους για μωρά. Από οργανικό μαλλί και μετάξι (πουκάμισα, εσώρουχα, παντελόνια, καζάκες…). Ακόμη απορρυπαντικά από φυτά βιολογικής καλλιέργειας και ορυκτά ή αιθέρια έλαια για πλήρη φροντίδα των ρούχων.

HU-MAN

Παιδικά οργανικά ρούχα, αλλά γυναικεία και ανδρικά από βιολογικό βαμβάκι, πιστοποιημένα από τον Ελβετικό Οργανισμό Πιστοποίησης. Με 1 € από κάθε προϊόν Hu-man ενισχύετε οικονομικά το Ίδρυμα Παίδων Η ΜΕΛΙΣΣΑ. ΄Εδρα Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης, παραγγελίες www.hu-manfashion.com

ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ

Ξεκίνησε το 2006 στη Παροικιά της Πάρου, σήμερα υπάρχει και στην Αθήνα. Ρούχα και οικολογικά προϊόντα με πρώτες ύλες βιολογικής καλλιέργειας, αλλά και με δημιουργική συμμετοχή του παιδιού! 
Παραγγελίες στο  www.tokerasakistintourta.gr

LHS

Τα οικολογικά ρούχα της Λίζας Χατζηδάκη και το κατάστημα «Οικολογικά Ρούχα Ηarlequin» (Λευκωσίας 3Α, Κεφαλάρι), από το οποίο μπορεί κανείς να προμηθευτεί μπλουζάκια, κοντομάνικα, αμάνικα και φούτερ για ανήλικους και ενήλικες από 2 ετών έως μεγέθη XXL. On line www.lhs.gr

ΟΙΚΟΒΙΟΛΟΓΙΚΗ

Στο www.oikobiologika.com βρεφικά, παιδικά, ανδρικά και γυναικεία, βιολογικά ρούχα και εσώρουχα. Αλλά και ξύλινες χτένες, ξύλινα αξεσουάρ, οικολογικές τσάντες, είδη σπιτιού, βιολογικές πετσέτες…. Προϊόντα από βαμβάκι, κάνναβη, μετάξι, λινό, μαλλί όλα από τη βιολογική γεωργία – κτηνοτροφία σε συνεργασία με ευρωπαϊκές εταιρείες. Μια ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση σε είδη ένδυσης, αξεσουάρ και καλλυντικών.

The Earth Collection

Η εταιρεία διαθέτει μεγάλη ποικιλία βιολογικών ρούχων και καταστήματα που μας ντύνουν οικολογικά. Ρούχα, αξεσουάρ και δώρα φτιαγμένα με σεβασμό προς το περιβάλλον. Στόχος να παραμείνει η γη που ζούμε όμορφη και καθαρή. www.theearthcollection.gr  και www.ecoclothes.gr

BABYNATURAL

Στο babynatural.gr βιολογικά ρούχα για βρεφικές και νηπιακές ηλικίες (0 εώς 6 ετών). Όλα τα ρούχα και τα είδη υφαντουργίας είναι από ελεγμένες βιολογικές καλλιέργειες ή από φυσικά προϊόντα. Όλα τα υφάσματα είναι ελεγμένα και αντιαλλεργικά, χωρίς χημική επεξεργασία.

 

 

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε