Κυριακή, 16 Ιουν.
27oC Αθήνα

Ελεύθερος Βοτανικός Κήπος Πετρουπόλεως… μια πράσινη κίνηση.

Μοίρασμα βιολογικών σπόρων στο βοτανικό κήπο.
Μοίρασμα βιολογικών σπόρων στο βοτανικό κήπο.

Καλλιέργεια βιολογικών, δημιουργία τράπεζας σπόρων και μοίρασμα εμπειριών.

Μια αξιόλογη προσπάθεια από ομάδα πολιτών, που κάλεσαν όλους τους πολίτες, τη Κυριακή 17 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί, και ζήτησαν την ενεργή συμμετοχή όλων στην λειτουργία του αδιαμεσολάβητου, ελεύθερου Βοτανικού Κήπου Πετρουπόλεως. Ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος Βοτανικός Κήπος μοιράστηκε προβληματισμούς και ανησυχίες για τα διάφορα επίκαιρα περιβαλλοντικά ερωτήματα, κυρίως για να αποδείξει έμπρακτα, ότι οι πολίτες μπορούν, μέσα από τη δράση, να γίνουν ενεργοί και να διεκδικήσουν το μέλλον τους.

Στις δραστηριότητες περιλαμβάνονται:
Kαλλιέργεια παραδοσιακών ποικιλιών λαχανικών και φρούτων στο χώρο του “Γυάλινου” με βιολογικό-παραδοσιακό τρόπο παραγωγής, ώστε ο χώρος να γίνει επιτέλους χρήσιμος και ανοιχτός σε όλους. Μέρος της παραγωγής θα μοιράζεται στον κόσμο, για να θυμηθούμε παλιές γεύσεις και αναμνήσεις, ενώ θα παράγονται και σπορόφυτα, που θα διατίθενται σε όλους μας για την καλλιέργειά τους στις βεράντες των σπιτιών μας, σε εξοχικές κατοικίες κλπ

• Η δημιουργία τράπεζας σπόρων ντόπιων λαχανικών και φρούτων, που θα διατίθενται – ανταλλάσσονται με όποιον ενδιαφέρεται να καλλιεργήσει έτσι ώστε, να αντισταθούμε στην επιβολή των άγευστων υβριδίων από τις πολυεθνικές της γεωργίας και να συμβάλουμε στη διάσωση των παραδοσιακών ποικιλιών, που αποτελούν στοιχείο πολιτισμού ενός τόπου.

• Η λειτουργία του Γυάλινου ως χώρου βιωματικής μάθησης της οικολογικής γεωργίας, ανοιχτός στα σχολεία και τους πολίτες της περιοχής και όχι μόνο.

Ακολούθησε κέρασμα με βιολογικό κρασί και οικολογικά προϊόντα, ενώ βιοκαλλιεργητές απάντησαν σε απορίες σχετικά με το οικολογικό τρόπο παραγωγής των προϊόντων τους.

 

 

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε