Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Για την κα Μαριάννα της καρδιάς μας…

Για την κα Μαριάννα της καρδιάς μας…

Η κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Ελληνίδα ευεργέτης και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των παιδιών και της οικογένειας, δεν βρίσκεται πια μαζί μας.

Μια μοναδική γυναίκα υπόδειγμα μαχητικότητας και ηθικής, ένας άγγελος από τους λίγους και προστάτιδα κάθε πονεμένης ψυχής άφησε πίσω της μια άφταστη κληρονομιά.

Ήταν η ζωντανή απόδειξη ότι κάθε άνθρωπος μπορεί με το λιθαράκι του να συμβάλλει στην ευημερία και στην βοήθεια του συνανθρώπου, με χαμηλό προφίλ και χωρίς ανταλλάγματα.

Μας έδειξε τον δρόμο που αποδεικνύει την ανωτερότητα της ανθρώπινης ύπαρξης σε αυτή την πλάση, δηλαδή ότι είμαστε ζώα που εκτός από μεγάλο κακό μπορούμε εάν το επιλέξουμε να κάνουμε και μεγάλο καλό.

Ακούραστη φρουρός των δικαιωμάτων, σαν στοργική μάνα άπλωσε τις φτερούγες της σε όποιον είχε ανάγκη. Μας βρήκε και εμάς στον δρόμο της, γονατισμένους και εκτεθειμένους, να θρηνούμε για ζωές και περιουσίες που χάθηκαν από την μανία της φύσης και την ματαιοδοξία του ανθρώπου, το 2007 εκείνο το ζοφερό καλοκαίρι.

Αντιμετώπισε ένα παραλυμένο κράτος και με προσωπική παρέμβαση επέστρεψε το κατεστραμμένο μας χωριό, ξαναχτισμένο και γεμάτο ελπίδα σε αυτούς που θρηνούσαν. Στάθηκε στο πλευρό μας με όλο τον όμιλο Βαρδινογιάννη και απέδειξε πως όσο υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει και ελπίδα.

Θα είναι μεγάλη η απουσία της, είναι σίγουρο αλλά θα μείνει στην ιστορία και θα αποτελέσει πάντα παράδειγμα για αυτούς που θα έρθουν. Οι χρυσές σελίδες που έγραψε στο άγραφο βιβλίο είναι η πραγματική της κληρονομιά.

Ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους βεβαιώνουμε ότι δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ.

Η Μάκιστος, αυτό το μικρό χωριό της Ηλείας, χρωστάει αιώνια ευγνωμοσύνη και ένα κεράκι κάπου στις εκκλησίες του χωριού μας θα καίει στην μνήμη της.

Οι άνθρωποι χάνονται πραγματικά μόνο όταν ξεχνιούνται και θα φροντίσουμε η Μαριάννα της καρδιάς μας να μην ξεχαστεί ποτέ.

Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

* Ο Χρυσόστομος Καλαντζής είναι κάτοικος Μακίστου Ηλείας

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις