Κυριακή, 16 Ιουν.
27oC Αθήνα

Η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι πάντα “πράσινη” λένε 172 περιβαλλοντικές οργανώσεις

Τα αιολικά πάρκα θα γεμίσουν βουνά με δρόμους και καλώδια
Τα αιολικά πάρκα θα γεμίσουν βουνά με δρόμους και καλώδια

Επιστολή στον Πρωθυπουργό και προτάσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

172 περιβαλλοντικές οργανώσεις, επιστημονικοί φορείς και κινήσεις πολιτών έστειλαν επιστολές στον Πρωθυπουργό και στην Υπουργό Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου «Επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής». Ισχυρίζονται ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής Φύσης, ευαίσθητες περιοχές γίνονται προσβάσιμες σε τέτοια κλίμακα για εμπορική εκμετάλλευση και ζητούν ορθό σχεδιασμό. Ανησυχούν για την άνευ φόρων πρόσβαση μιας αναπτυξιακής δραστηριότητας στους τελευταίους πυρήνες της ελληνικής φύσης.

Η αιολική ενέργεια είναι μια καθαρή μεν δραστηριότητα ως προς τις εκπομπές αερίων ρύπων, βιομηχανική δε ως προς τις σημαντικές επιπτώσεις της στη φύση. Αν εγκριθεί το σχέδιο νόμου, πολύτιμες βουνοκορφές και νησίδες της Ελλάδας θα γεμίσουν αιολικά πάρκα, δρόμους και δίκτυα μεταφοράς ρεύματος με αποτέλεσμα να γίνουν εύκολα προσβάσιμες και άρα ευάλωτες.

Οι φορείς προτείνουν λύσεις για το πώς τα δύο αυτά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν συγχρόνως.Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα μια από τις πλουσιότερες σε βιολογική ποικιλότητα χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στον κόσμο. Η προστασία αυτού του πλούτου πρέπει να διαφυλαχτεί και να αντιμετωπιστεί ως μοναδικό πλεονέκτημα της χώρας.

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε