Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των αγροτών με γνώμονα τη δημοσιονομική ισορροπία

Λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των αγροτών με γνώμονα τη δημοσιονομική ισορροπία

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής αλλά και όσα έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της στήριξης των αγροτών έχουν στόχο να δοθούν λύσεις στα πραγματικά προβλήματά τους με γνώμονα πάντα τη δημοσιονομική ισορροπία. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός με την ομιλία του έστειλε τα ανάλογα μηνύματα έχοντας παράλληλα ανοιχτή την πόρτα του στον διάλογο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σαφής αποτυπώνοντας τη θέση του που αφορά στο σύνολο των αιτημάτων κοινωνικών ομάδων και παραγωγικών τάξεων. «Όχι, δεν θα αναβιώσει αυτή η κυβέρνηση το σύνθημα ¨όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά¨» είπε προσθέτοντας πως «δεν μιλώ μόνο για συνθήματα που περιλαμβάνουν τα πάντα και τους πάντες, με αποτέλεσμα να μην ξεχωρίζει κανείς, τίποτα και κανένας».

Δεν αρνήθηκε αδυναμίες και αρρυθμίες. Τις επισήμανε πρώτος. Όπως επισήμανε και τα προβλήματα αλλά και τα δίκια των αγροτών που διαμαρτύρονται. Έδειξε πως δεν θα μείνει άπραγος εν τούτοις θα κινηθεί με τρόπο που δεν θα διαταράξει την δημοσιονομική ισορροπία, όπως άλλωστε έπραξε τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζοντας πρωτοφανείς διεθνείς κρίσεις με χαρακτηριστικά παραδείγματα την πανδημία και την ενεργειακή κρίση που μετατράπηκε σε πληθωριστική.

Και μόνο το γεγονός ότι έχει καταφέρει να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή ανατάσσοντας, στην κυριολεξία την οικονομία, είναι χαρακτηριστικό δείγμα. Αυτό του πιστώνεται και από τους πολίτες που στις εθνικές εκλογές επέλεξαν να του δώσουν αυτοδυναμία για να συνεχίσει και το μεταρρυθμιστικό του έργο.

Η ουσία είναι, όπως τονίζουν και στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι κάθε μέτρο που ανακοινώνεται και εφαρμόζεται, κάθε ευρώ που δίνεται, προκύπτει μέσα από το δημοσιονομικό χώρο που προκύπτει. Και κοστολογείται. Η πορεία της οικονομίας επιτρέπει κατά διαστήματα να υλοποιείται και η δέσμευση του πρωθυπουργού δηλαδή να επιστρέφει το πλεόνασμα στους πολίτες και σ΄ εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που έχουν περισσότερη ανάγκη.

Αυτό θα γίνει στη περίπτωση των αγροτών όπως ήδη ανακοινώθηκε. Με την πόρτα του Κυριάκου Μητσοτάκη να παραμένει ανοιχτή προκειμένου να υπάρξει διάλογος και συνεννόηση. Σε κάθε περίπτωση τα πραγματικά προβλήματα αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με βασικότερο στοιχείο ότι τα μέτρα που λαμβάνονται δεν είναι φωτοβολίδες. Αυτό αποδεικνύεται πως οι περισσότερες έκ των παρεμβάσεων έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

«Κρινόμαστε κάθε στιγμή» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «αντιπολίτευση μας κάνουν πρωτίστως όχι τόσο τα κόμματα της Βουλής, αντιπολίτευση μας κάνουν τα ίδια τα προβλήματα και οι πολίτες» και υπογραμμίζοντας πως «θέλουμε να είμαστε πάντα στο ύψος των περιστάσεων.

Για να σημειώσει ότι «ξέρουμε και κατανοούμε ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας έχουν πολλά ζητήματα. Πολλά, όχι όλα, πολλά από τα αιτήματά τους είναι αιτήματα τα οποία είναι δικαιολογημένα. Εμείς δεν θα τους κοροϊδέψουμε, δεν θα τους εξαπατήσουμε και αυτό νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο εκτιμά ο κόσμος του πρωτογενούς τομέα».

Και να καταλήξει: «θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της οικονομίας αλλά και στα πλαίσια της κοινωνικής δικαιοσύνης -να το τονίσω και αυτό, διότι πολλές κοινωνικές τάξεις έχουν σήμερα προβλήματα στη χώρα μας-, να δίνουμε λύσεις οι οποίες είναι σωστές, δίκαιες και πρωτίστως γρήγορα εφαρμόσιμες».

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις