Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Το μήνυμα του Αλέξη από τον «Παπαστράτο»

Το μήνυμα του Αλέξη από τον «Παπαστράτο»

Ο κύβος ερρίφθη. Η Κυβέρνηση επιλέγει οριστικά να προσελκύσει στη χώρα όσες περισσότερες επενδύσεις μπορεί.

Αν υπήρχε κάποια αμφιβολία ή αμφισημία στις θέσεις που εκφράζονταν, η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στον “Παπαστράτο” και η πρόσκληση στους επενδυτές, παραμερίζει τους όποιους ενδοιασμούς.

Γιατί πρόκειται για μία κίνηση πολύ υψηλού συμβολισμού. Μία κίνηση πολύ σημαντική γιατί έρχεται σε αντίθεση με τα στερεότυπα και τις ιδεοληψίες που ταλάνιζε και ταλανίζουν ακόμα την Αριστερά.

Λες και εχθρός είναι αυτός που επενδύει και δημιουργεί θέσεις εργασίας. Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα της εμπέδωσης των κανόνων της δίκαιης ανάπτυξης, που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και η οποία πολύ απλά εκτός των άλλων σημαίνει πρωτίστως προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που τόσο πολύ έχουν φαλκιδευτεί τα τελευταία μνημονιακά χρόνια.

Από το σημείο αυτό μέχρι να διώχνουμε επενδύσεις, πράγμα που έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση υπάρχει χάος.

Ευτυχώς ο πρωθυπουργός διάβηκε το Ρουβίκωνα, γιατί χωρίς ξένες επενδύσεις ούτε μείωση της ανεργίας θα δούμε, ούτε αύξηση μισθών, ούτε βελτίωση των συντάξεων. Τόσο απλά είναι τα πράγματα για όποιον δεν έχει ιδεολογικές παρωπίδες.

Αλλά, ο Αλέξης Τσίπρας για να ισχυροποιήσει το μήνυμα που έστειλε από τον ¨Παπαστράτο¨, θα πρέπει να βάλει τέλος στις αντιδικίες και τις καθυστερήσεις στις περιπτώσεις του “Ελληνικού” και της “Ελληνικός Χρυσός”.

Σήμερα η τεχνολογία προσφέρει τη δυνατότητα να συνυπάρχουν βιομηχανικές δραστηριότητες με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος και επομένως υπάρχουν λύσεις, τις οποίες δεν βλέπουν μόνο οι φανατικοί.

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις