Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Οι οικολόγοι Πράσινοι για τη Παλαιστίνη

ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των αποκλεισμένων Παλαιστινίων
ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των αποκλεισμένων Παλαιστινίων

 Πράσινη αλληλεγγύη στον αγώνα των Παλαιστινίων από 43 χώρες και η απαγόρευση μετάβασης.

 

Το διάστημα 27 Δεκεμβρίου 2009 με 1η Ιανουαρίου 2010 ελληνική ειρηνική αποστολή αλληλεγγύης, μεταξύ των οποίων και δύο μέλη των Οικολόγων Πράσινων μετέβη στο Κάιρο προκειμένου να συναντηθούν με άλλους 1.400 αλληλέγγυους διαδηλωτές από 43 χώρες. Είχαν σκοπό να μεταβούν στην πολύπαθη Γάζα ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των αποκλεισμένων Παλαιστινίων, αλλά η αιγυπτιακή κυβέρνηση απαγόρευσε τη μετάβαση τους. 

Συγκεκριμένα απαγόρευσε κάθε συνάντηση άνω των έξι ατόμων και παράλληλα μπλόκαρε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα της κίνησης Viva Palestina. Οι Οικολόγοι Πράσινοι κατηγόρησαν το δικτατορικό καθεστώς του προέδρου-Φαραώ Χόσνι Μουμπάρακ, που απαγόρευε τη δράση τους και θεωρούν ότι η αποστολή ήταν επιτυχής μια που ξαναζωντάνεψε το κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους. 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι σε ανακοίνωση τους τονίζουν ότι δεν συντάσσονται με καμιά συγκεκριμένη πολιτική έκφραση των Παλαιστινίων, αλλά είναι αλληλέγγυοι με κάθε Παλαιστίνιο, που αναζητά το δίκιο του, ιδιαίτερα μάλιστα όταν οι διεθνείς συνθήκες και αποφάσεις, που τον δικαιώνουν δεν εφαρμόζονται. Πιστεύουν ότι μέσα σε αντίξοες συνθήκες δημιουργήθηκαν τα σπάργανα ενός διεθνούς δικτύου αλληλεγγύης. Οι Οικολόγοι Πράσινοι με όχημα τη διπλωματία των πολιτών και των κινημάτων και βασικό άξονα πολιτικής το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς εκπτώσεις, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν κάθε φωνή, που απαιτεί σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε