Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Οικολογικές λύσεις αποχετευτικού

βόθροι με μικροοργανισμούς διάσπασης αποβλήτων
βόθροι με μικροοργανισμούς διάσπασης αποβλήτων

Το μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής Ελλάδας, χωριά και η αναπτυσσόμενη βόρεια και ανατολική Αττική, υποφέρουν από την έλλειψη αποχετευτικού δικτύου.

 Η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα λόγω έλλειψης αποχετευτικού δικτύου σε πολλές περιοχές, ενώ τουριστικές επιχειρήσεις και νοικοκυριά διαθέτουν βόθρους και βιολογικούς καθαρισμούς, οι οποίοι, είτε δεν λειτουργούν, είτε υπολειτουργούν. Έτσι στο υπέδαφος και στον υδροφόρο ορίζοντα η ρύπανση είναι ανυπολόγιστη. Ο κύριος λόγος καταστροφής των βόθρων, ακόμη και των βιολογικών είναι η αλόγιστη χρήση της χλωρίνης και των υποπροϊόντων της, των διαφόρων χημικών καυστικών προϊόντων και των μη συμβατών καθαριστικών ή της καυστικής ποτάσας. 

Στην αγορά τώρα υπάρχουν πολλές οικολογικές λύσεις, όπως βόθροι με μικροοργανισμούς διάσπασης αποβλήτων (βιολογικοί καθαρισμοί), ειδικές σωληνώσεις, οικολογικά προϊόντα καθαρισμού, λιποπαγίδες, φρεάτια και αντλιοστάσια. Επίσης θα βρείτε βιολογικούς βόθρους χωρίς ρεύμα, compact βιολογικούς καθαρισμούς και ποικιλία από λιποσυλλέκτες. Εταιρείες προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και ολοκληρωμένες οικολογικές λύσεις διάσπασης και επεξεργασίας οργανικών αποβλήτων με προϊόντα βιοτεχνολογίας. Προτείνουν στεγανούς βιολογικούς βόθρους με δυνατότητα υπεδάφιας άρδευσης, καθώς και έτοιμους για τοποθέτηση προκατασκευασμένους ανοξείδωτους βιολογικούς καθαρισμούς.

Τα πράσινα προϊόντα διασπούν τα οργανικά απόβλητα, μειώνουν την οσμή και δίνουν τη δυνατότητα χρησιμοποίησης των επεξεργασμένων πλέον αποβλήτων για υπεδάφια άρδευση. Ακόμη κι αν δεν έχετε τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε έναν βιολογικό βόθρο, υπάρχουν εταιρείες, που με υπηρεσίες θεραπεύουν κατεστραμμένους βόθρους, επαγγελματικής και οικιακής χρήσης, με οικολογικά προϊόντα αποτελούμενα από ένζυμα και μικροοργανισμούς. Τα περισσότερα χωριά, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής Ελλάδας και η αναπτυσσόμενη βόρεια και ανατολική Αττική, υποφέρουν από την έλλειψη αποχετευτικού δικτύου. Αυτό ως γνωστό προκαλεί τεράστια οικονομική επιβάρυνση στους κατοίκους από τις συνεχείς εκκενώσεις, προβλήματα από την συστηματική παρακολούθηση της στάθμης των βόθρων και την ενοχλητική δυσοσμία.

Σχετική έκθεση με οικολογικές λύσεις και βιολογικούς βόθρους, θα πραγματοποιηθεί από τις 22-25 Ιανουαρίου 2010 στο πρώην Ανατολικό Αεροδρόμιο της Αθήνας στην λεωφόρο Βουλιαγμένη. Αφορά ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες catering, αλλά και όλους μας!

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε