Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η παράνοια στο μεγαλείο της!!!

φόροι

Σε όλα τα Οικονομικά Πανεπιστήμια του κόσμου διδάσκουν ένα απλό πράγμα: ότι η αναδιανομή του πλούτου γίνεται με έναν και μοναδικό τρόπο, την φορολογία. Εμείς εδώ στην Ελλάδα και ειδικά τα τελευταία χρόνια που την διακυβέρνηση της χώρας έχει αναλάβει η κατ΄ επίφαση Αριστερά, προσπαθούμε σε όλες τις καταστάσεις να βάλουμε εισοδηματικά κριτήρια και βέβαια το αποτέλεσμα είναι ένα τεράστιο ΜΗΔΕΝ.

Η παρούσα κυβέρνηση αποδεικνύεται εμμονική σε μία σειρά από θέματα. Θέλει δήθεν να στηρίξει τους αδυνάτους και επειδή δεν διαθέτει πόρους, λέει ότι αυτά τα χρήματα θα τα πάρει από τους πλούσιους. Μέχρι εδώ καμία αντίρρηση και λογικά κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα πρέπει να έχει αντίρρηση επί της ουσίας τουλάχιστον. Όμως τι σημαίνει φτωχός στην Ελλάδα και τι πλούσιος; Αυτές τις έννοιες αδυνατεί η κυβέρνηση να τις διευκρινίσει τρία χρόνια μετά. Έτσι μένει στο γράμμα του Νόμου. Δηλαδή εάν δηλώσεις φτωχός, είσαι φτωχός και αν κάνεις το λάθος και δηλώσεις ένα μεσαίο εισόδημα, ε τότε είσαι μεγιστάνας.

Στην Ελλάδα που το μαύρο χρήμα ζει και βασιλεύει, η Πολιτεία αποδέχεται ως ειλικρινείς όσους δηλώνουν εισοδήματα πείνας και όχι μόνο αυτό, αλλά τους δίνει και κοινωνικό μέρισμα.

Τους άλλους τους «πλούσιους» τους αλλάζει τα φώτα. Η αρχή έγινε με το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου. Εκεί δηλαδή που όποιος μεσαίος τολμήσει να είναι ειλικρινής θα πεθάνει της πείνας, αφού οι ασφαλιστικές εισφορές είναι εξοντωτικές και μαζί με την φορολογία του αφήνει ένα φιλοδώρημα για να ζήσει. Το ασφαλιστικό ωθεί στην φοροδιαφυγή και το ξέρουν όλοι, αλλά δυστυχώς κανείς δεν κάνει τίποτε απολύτως. Και εκτός αυτού είναι μάλλον παρανοϊκό να ζητάς από κάποιον να πληρώσει περισσότερο και να μην πάρει τίποτε περισσότερο.

Και πάμε στο πιο πρόσφατο παράδειγμα. Τον νέο ΚΟΚ.

Επισήμανση πρώτη: το κράτος δεν έχει καταφέρει να διασταυρώσει τα στοιχεία των φορολογουμένων για πολύ πιο σοβαρά θέματα, θα μπορέσει να το κάνει τώρα; Απίθανο.

Επισήμανση δεύτερη: Από πότε οι φτωχοί θα μπορούν να πρέπει να πληρώνουν λιγότερα στην παραβίαση κόκκινου ή …. Οι πολίτες δεν είναι ίσοι απέναντι στον Νόμο;

Μάλλον η όλη ιστορία είναι για μάτια του κόσμοι και για την αυτοϊκανοποίηση των εμμονών τους, γιατί ο νόμος αυτός θα μείνει στα χαρτιά και το ξέρουν πολύ καλά.

Και κάτι που πέρασε στα ψιλά και δυστυχώς αυτό θα εφαρμοστεί. Όταν κυβερνούσαν οι άλλοι, το «παλιό» και «διεφθαρμένο» σύστημα έδινε την δυνατότητα σε κάποιον που έκανε μία παράβαση, αν την πλήρωνε άμεσα να πληρώνει τα μισά. Τώρα που κυβερνούν οι «υπερήφανοι» και οι «Ρομπέν των φτωχών» πάει και αυτό.

 

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις