Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Στο εδώλιο τρεις υπάλληλοι του Υποδομών για τα έργα του Κηφισού

Στο εδώλιο τρεις υπάλληλοι του Υποδομών για τα έργα του Κηφισού

Υποβάθμιση της περιοχής από ρύπους και θόρυβο, στάσιμα νερά και χωρίς δέντρα

Τρεις υπάλληλοι του υπουργείου Υποδομών σε δίκη κατηγορούμενοι ότι δεν μερίμνησαν για την υλοποίηση των περιβαλλοντικών μέτρων στα τελευταία χιλιόμετρα του Κηφισού. Βρέθηκαν στο ειδώλιο του κατηγορουμένου όταν ο εισαγγελέας παρενέβη στην υπόθεση, έπειτα από καταγγελίες κατοίκων του Μοσχάτου και του Φαλήρου. Με τα έργα προέκτασης της Λ. Κηφισού μέχρι τη παραλιακή είδαν τη ζωή τους και την περιουσία τους να υποβαθμίζονται από τον θόρυβο και τους ρύπους. Δύο σύλλογοι της περιοχής, η Κίνηση Πολιτών «Η Μεσοποταμία» και ο Μορφωτικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέου Φαλήρου, ανακίνησαν το θέμα και διεκδηκούν να ολοκληρωθούν τα έργα, όπως είχανε σχεδιαστεί στη περιβαλλοντική μελέτη.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι οι υπηρεσίες του τέως ΥΠΕΧΩΔΕ «δεν επιμελήθηκαν την αναδιευθέτηση του Κηφισού ποταμού, δεν φρόντισαν ώστε να συντελεσθούν έργα φύτευσης, τα στάσιμα νερά, που δημιουργούνται κυρίως την ξηρά περίοδο στο προς την εκβολή της κοίτης τμήμα να ανανεώνονται με σχετικές αντλήσεις και να αερίζονται μέσω φυσητήρων και κατάλληλων διαχυτήρων και τέλος, δεν φρόντισαν στις περιοχές κατοικίας απ’ όπου διέρχεται ο αυτοκινητόδρομος και κυρίως στις περιοχές Ρέντη, Μοσχάτου, Ν. Φαλήρου να τοποθετηθούν ενδεδειγμένα ηχοπετάσματα». Η υλοποίηση των περιβαλλοντικών όρων του έργου ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση και έπειτα από πιέσεις των κατοίκων το 2009.

Η υπόθεση εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Πειραιά, αφού ορισμένα από τα έργα έχουν «παγώσει».Το έργο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί σε δύο μήνες. Στοιχεία του Υπουργείου Υποδομών υποδεικνύουν ότι έχουν τοποθετηθεί τα μισά ηχοπετάσματα στη Λ. Κηφισού, γιατί ο ανάδοχος έκανε διακοπή εργασιών, αφού έχει πληρωθεί μόλις το ένα πέμπτο των συμφωνηθέντων. Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες διευθέτησης του ποταμού και καθαρισμού της κοίτης, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2011 με αντιπλημμυρικά έργα.

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε