Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

Τί συμβαίνει με την αποψίλωση του βουνού Κοτύλαια;

Πιθανόν κόβονται στην αναζήτηση μεταλλευμάτων
Πιθανόν κόβονται στην αναζήτηση μεταλλευμάτων

Κόβουν δέντρα, ένα έγκλημα στα ωραιότερα δάση της Κύμης, στο βουνό Κοτύλαια.

Άγνωστοι είναι οι λόγοι για το κόψιμο δένδρων στο βουνό, καθώς κάποιοι έχουν αρχίσει ένα εγκληματικό έργο αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Ενημερωτικά η περιοχή “Κοτύλαια” είναι αυτή για την οποία έχει δείξει ενδιαφέρον η ΛΑΡΚΟ για τις περίφημες “ερευνητικές” γεωτρήσεις της για αξιοποιήσιμα μεταλλεύματα. Πάντως είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά επιβεβαιώνονται παραβάσεις της εταιρείας στη Μεσσαπία, από κρατικές υπηρεσίες και για πρώτη φορά αποφασίζονται “διοικητικές κυρώσεις”. 

Η επιβολή διοικητικών κυρώσεων στη Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική Εταιρεία ΛΑΡΚΟ στη θέση Βρυσάκια εκδόθηκαν από τη Ν.Α. Εύβοιας στις 7-10-2009 και 27-10-2009 αντίστοιχα. Αν και το πρόστιμο 60.000 ευρώ στη ΛΑΡΚΟ Α.Ε. θεωρήθηκε πολύ μικρό, καθώς οι παραβάσεις που αναφέρονται στα παραπάνω έγγραφα δεν αποτελούν, βέβαια, παρά ένα μικρό δείγμα της συνολικής παραβατικής και καταστροφικής δράσης της ΛΑΡΚΟ Α.Ε. στον Δήμο Μεσσαπίων. Οι ντόπιοι εύχονται να συνεχιστούν ενδελεχώς οι έλεγχοι, ώστε να καταγραφεί η παρανομία σε όλο της το μέγεθος και να ληφθούν επιτέλους τα αναγκαία μέτρα καταστολής, μήπως και σωθεί κάτι από την ήδη ρημαγμένη γη της Μεσσαπίας.

Επίσης σε κοντινή περιοχή στο βουνό Κοτύλαια, ο Δήμος σχεδιάζει την οριοθέτηση χώρου εγκατάστασης σφαγείων και συναφών δραστηριοτήτων. Τι ακριβώς εξυπηρετεί η σταδιακή αποψίλωση του χώρου ;

Μέχρι στιγμής καμιά επίσημη ανακοίνωση από την αρμόδια δασική υπηρεσία και το Δήμο Κύμης.

 

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε