Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Το δίλημμα της κάλπης

Το δίλημμα της κάλπης

Οδεύοντας προς τις εκλογές της 7ης Ιουλίου βρισκόμαστε ενώπιον μια ιστορικής απόφασης,
καθώς είναι πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, που ο ελληνικός λαός θα εκλέξει κυβέρνηση με δικό της πρόγραμμα και όχι αυτό των δανειστών.

Επομένως σε ποια κατεύθυνση θα είναι αυτό το πρόγραμμα αφορά τις ζωές όλων μας, το μέλλον των παιδιών μας. Η ψήφος μας θα καθορίσει εάν θα συνεχίσουμε τη σταθερή πορεία της ανάκαμψης της οικονομίας και την εμβάθυνση των μέτρων ελάφρυνσης  στα χαμηλά και μεσαία στρώματα ή θα έχουμε δεξιά επικίνδυνα πισωγυρίσματα για τον τόπο και τον λαό.

Το ταξίδι του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε το 2015 όταν κληρονόμησε μια χώρα ρημαγμένη και χρεωκοπημένη, με ανθρωπιστική κρίση, με παιδική φτώχεια, με χιλιάδες απολυμένους, με ανεργία στα ύψη, με επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη, με πολίτες χωρίς πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και κατάφερε να πετύχει αυτό που 3 κυβερνήσεις απέτυχαν, να βγάλει τη χώρα από τη κρίση με τη κοινωνία όρθια.

Σήμερα παραδίδει μια χώρα έξω από τα μνημόνια, με πρόσβαση στις αγορές, με χαμηλά επιτόκια δανεισμού, με πτώση της ανεργίας 8 μονάδες με νοικοκυρεμένα οικονομικά  και με 34 δις αποθεματικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε σε μία 4ετία να ανακτήσουμε όσα χάσαμε μέσα στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων. Σήμερα απαλλαγμένοι από το βάρος των μνημονΪων έχουμε ήδη αυξήσει τον κατώτατο μισθό, έχουμε μειώσει ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικές εισφορές και φορολογικούς συντελεστές, έχουμε νομοθετήσει τις 120 δόσεις και δρομολογούμε περαιτέρω αυξήσεις μισθών και μειώσεις μνημονιακών φόρων, που πρωτίστως φοροελαφρύνουν τη μεσαία τάξη.  Για την επόμενη 4ετία η απόκτηση 500000 νέων και ποιοτικών θέσεων με αύξηση του κατώτατου μισθού που θα φθάσει μέχρι το 2021 στα προ κρίσης επίπεδα, είναι απολύτως εφικτή.

Θα επιτρέψουμε λοιπόν τη παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος  αυτών που ρήμαξαν τα κρατικά ταμεία, οδήγησαν τη χώρα στη κοινωνική καταστροφή προτάσσοντας τα συμφέροντα μίας επιχειρηματικής ελίτ, αυτών που μας στείλανε το λογαριασμό από τα 400 εκ. δάνεια των κομμάτων τους και που, αφού χρεωκόπησαν τα κόμματά τους, χρεωκόπησαν τη χώρα και θέλουν τώρα να τη νοικοκυρέψουν από τα δεινά που οι ίδιοι δημιούργησαν;  Πως; με το ίδιο πρόγραμμα με το ΔΝΤ και το ίδιο πολιτικό προσωπικό που έστειλε τους Έλληνες  στην ανεργία, τις επιχειρήσεις στο κλείσιμο και τα παιδιά μας στο εξωτερικό; Η επόμενη των εκλογών θα μας βρει με 7ήμερη εργασία, χωρίς επικουρικές συντάξεις με λιγότερους δασκάλους για τα παιδιά μας και ιατρούς για τα νοσοκομεία μας ή θα μας βρει να συνεχίζουμε τη προσπάθεια κοινωνικής ανασυγκρότησης;

Το δίλημμα λοιπόν είναι ένα και μοναδικό. Ή θα έχουμε προοδευτική διακυβέρνηση με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ  – Προοδευτική Συμμαχία ή θα έχουμε διακυβέρνηση της χώρας με το Μητσοτάκη και τις πολιτικές του ΔΝΤ.

Η μεγάλη Προοδευτική παράταξη κράτησε την Ελλάδα όρθια στις μεγάλες δυσκολίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να την αλλάξει!

* Η Ελένη Αυλωνίτου είναι υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β1’ – Βόρειου Τομέα Αθηνών

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις