Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Το τέρας κι ο Πολάκης

Το τέρας κι ο Πολάκης

«Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει», είχε γράψει κάποτε ο Μάνος Χατζιδάκις. Κι η φράση αυτή έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό μολονότι άγιες μέρες, βλέποντας τον Παύλο Πολάκη να επιτίθεται στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο με αφορμή την ιδιαιτερότητά του.

«Σας έχω», είχε πει κάποτε μαινόμενος ο Πολάκης στους δημοσιογράφους. Το να σκέπτεται, όμως, ότι «τον έχει» τον Κυμπουρόπουλο ξεπερνά τη φαντασία. Εκεί είναι, όμως, που ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ένα μεγάλο λάθος: δικαιολόγησε τον αναπληρωτή υπουργό του λόγω της κρητικής του καταγωγής. Αν πράγματι μπορούσε ο Πολάκης να δικαιολογηθεί λόγω καταγωγής – που είναι δεδομένο πως δεν μπορεί στην περίπτωση Κυμπουρόπουλου και ο λόγος που τον καλύπτει ο πρωθυπουργός είναι άλλος, καθαρά πολιτικός – θα έπρεπε να είναι λεβέντης. Γιατί οι Κρητικοί είναι λεβέντες. Και λεβέντης δεν είσαι όταν «τα έχεις» τα ΑμΕΑ…
Πάμε τώρα στο πολιτικό του πράγματος. Γιατί λοιπόν ο Τσίπρας καλύπτει τον Πολάκη; Προφανώς γιατί φοβάται ότι το «αγρίμι» θ’ αφηνιάσει αν βρεθεί εκτός κυβέρνησης και μπορεί να χάσει τον έλεγχο. Όχι, δηλαδή, ότι τώρα τον έχει, αλλά τουλάχιστον δεν χτυπάει τους συντρόφους του, όπως ομολόγησε κι ο ίδιος ο Πολάκης. Διότι αν για κάτι δεν μπορεί να κατηγορηθεί είναι ότι, τουλάχιστον, είναι ειλικρινής. Όχι μόνο στην περίπτωση Κυμπουρόπουλου, αλλά πάντοτε όταν επιτίθεται κατά των αληθινών και φανταστικών εχθρών του, ο Σφακιανός ερμηνεύει αυθεντικά τα κίνητρά του. Μέχρι ότι είχε διπλά βιβλία στο δήμο του είπε, όταν ήταν δήμαρχος. Ευθέως κι ας έμεινε ατιμώρητος.
Ενδιαφέρον έχει, όμως, ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούν «από τα μέσα» στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Πολάκη. Ότι ακόμη κι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε θέση και μάλιστα λίγες μόνον ώρες αφότου πήγε στο Μαξίμου – πράγμα που συνιστά από μόνο του αξιοσημείωτο γεγονός, λόγω των σχέσεων που έχει με το πρωθυπουργικό περιβάλλον – και συνάντησε τον Τσίπρα. Όλα αυτά λοιπόν αποκαλύπτουν δύο πράγματα.
Το πρώτο αφορά τον Πολάκη κι είναι ότι ο κόμπος έχει πια φτάσει στο χτένι, ακόμη και γι’ αυτούς που τον στηρίζουν, του Τσίπρα συμπεριλαμβανομένου.
Το δεύτερο αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη μέρα των εκλογών, καθώς όλοι αρχίζουν και παίρνουν τις θέσεις τους. Η συνέχεια προσεχώς.

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις