Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Γαλλία: Αφαίρεσαν βλήμα πυροβολικού από τον πισινό ηλικιωμένου – Εκκενώθηκε το νοσοκομείο υπό τον φόβο έκρηξης

Γαλλία: Αφαίρεσαν βλήμα πυροβολικού από τον πισινό ηλικιωμένου – Εκκενώθηκε το νοσοκομείο υπό τον φόβο έκρηξης
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ένα νοσοκομείο στη Γαλλία χρειάστηκε να εκκενωθεί εν μέρει το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ένας 88χρονος άνδρας είχε ένα βλήμα πυροβολικού του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου μέσα στον πισινό του…

Ο 88χρονος επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Sainte Musse στην Τουλόν της Γαλλίας για να αφαιρέσει το βλήμα πυροβολικού αλλά αντ’ αυτού τρόμαξε τους πάντες και χρειάστηκε να γίνει μερική εκκένωση της μονάδας, αναφέρει το γαλλικό Var-Matin και μεταδίδει η New York Post.

«Μια έκτακτη περίπτωση προέκυψε από τις 9 μ.μ. έως τις 11:30 μ.μ. το περασμένο Σάββατο (17.12.2022) καθώς απαιτήθηκε η επέμβαση του προσωπικού εξουδετέρωσης βομβών, η εκκένωση της αίθουσας επειγόντων περιστατικών για ενήλικες και για παιδιά, όπως και η εκτροπή των εισαγωγών επειγόντων περιστατικών σε άλλη πτέρυγα», δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

«Έπρεπε να διαχειριστούμε τον κίνδυνο μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. «Είχαμε αμφιβολίες και γι’ αυτό λάβαμε όλες τις προφυλάξεις».

Τα στελέχη του προσωπικού εξουδετέρωσης βομβών που έσπευσαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι υπήρχε μικρή πιθανότητα η οβίδα να εκραγεί μέσα στον άνδρα και καθησύχασαν τους εργαζόμενους. «Μας καθησύχασαν λέγοντάς μας ότι ήταν ένα συλλεκτικό αντικείμενο από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που χρησιμοποιήθηκε από τον γαλλικό στρατό», ανέφερε το νοσοκομείο.

Οι έκπληκτοι γιατροί άρχισαν στη συνέχεια τη διαδικασία να αφαιρέσουν το αντικείμενο αντίκα, το οποίο είχε μήκος σχεδόν 20 εκατοστά και πλάτος πάνω από 5 εκατοστά, από τον πισινό του άνδρα. Πιστεύεται, επίσης, ότι ο άνδρας το χρησιμοποίησε για σεξουαλική απόλαυση.

«Έχουμε συνηθίσει να βρίσκουμε ασυνήθιστα αντικείμενα», δήλωσε ένα γιατρός. «Έχουμε βρει μήλο, μάνγκο ή ακόμα και αφρό ξυρίσματος. Αλλά βλήμα; Ποτέ!», πρόσθεσε ο γιατρός του νοσοκομείου.

Οι γιατροί αναγκάστηκαν να οδηγήσουν τον ηλικιωμένο στο χειρουργείο, για να κάνουν επέμβαση στην κοιλιά του ώστε να αφαιρέσουν το αντικείμενο. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, τώρα είναι «καλά στην υγεία του» και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως από το χειρουργείο.

Με πληροφορίες από New York Post

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις