Δευτέρα, 18 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ο έφηβος από την Ινδία που πάσχει από το σύνδρομο του λυκανθρώπου

Ο έφηβος από την Ινδία που πάσχει από το σύνδρομο του λυκανθρώπου

Από το σπάνιο σύνδρομο του λυκανθρώπου πάσχει ένα παιδί στην Ινδία, καθώς από τη μέρα που γεννήθηκε ολόκληρο το σώμα του είναι καλυμμένο με τρίχες.

Σήμερα ο έφηβος Lalit Patidar που ζει στο χωριό Nandleta στο Madhya Pradesh της Ινδίας, λέει πως έχει μάθει να ζει με την σπάνια διαταραχή Hypertrichosis Lanuginosa, γνωστή ως σύνδρομο λυκανθρώπου.

Η μητέρα του περιγράφει όλα όσα βίωσε όταν γεννήθηκε ο γιος της: «Τον είδα μισή ώρα μετά τη γέννηση και όλο του το σώμα ήταν γεμάτο τρίχες».

Ο γιατρός δεν πανικοβλήθηκε: «Η νοσοκόμα τρόμαξε όταν τον είδε. Κάλεσε τον γιατρό και τον ρώτησε τι συμβαίνει. Ο γιατρός είπε να μην ανησυχείτε, είναι μια χαρά. Ο γιατρός δεν έκανε τίποτα, απλώς ξύρισε τα μαλλιά του και αυτό είναι όλο. Δεν μεγαλώνουν ούτε μικραίνουν – λέμε σε όλους ότι είναι εκ γενετής ελάττωμα» είπε η μητέρα του.

Ο Lalit έπεφτε συχνά θύμα bullying στο σχολείο: «Τα μικρά παιδιά συνήθιζαν να φοβούνται βλέποντάς με και ως παιδί δεν ήξερα γιατί. Καθώς μεγάλωνα, συνειδητοποίησα ότι όλο μου το σώμα είχε τρίχες και ότι δεν ήταν σαν όλους τους άλλους. Τα παιδιά φοβόντουσαν ότι θα επέστρεφα για να τα δαγκώσω σαν ζώο. Όταν συνηθίζαμε να περπατάμε με τον παππού μου, τα άλλα παιδιά με κορόιδευαν και με φώναζαν “μαϊμού”. Μου πετούσαν πέτρες» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι πάντα παραμένει θετικός: «Σιγά σιγά συνειδητοποίησα ότι έχω τρίχες σε όλο μου το σώμα και ότι διαφέρω από τους κοινούς ανθρώπους με έναν καλό τρόπο, είμαι μοναδικός και πλέον μου αρέσει».

O έφηβος Λαλίτ διαθέτει πλέον και κανάλι στο Youtube με χιλιάδες ακολούθους.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις