Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ανατριχιαστικό βίντεο από την πολύνεκρη εξέγερση κρατούμενων – Πτώματα στους διαδρόμους

Ανατριχιαστικό βίντεο από την πολύνεκρη εξέγερση κρατούμενων – Πτώματα στους διαδρόμους

Σοκαριστικές εικόνες από το εσωτερικό φυλακής στη Νότια Καρολίνα. Επτά κρατούμενοι νεκροί και 17 τραυματίες από την εξέγερση το βράδυ της Κυριακής.

Ο καβγάς ανάμεσα σε συμμορίες πυροδότησε ολονύχτιες ταραχές στη φυλακή Lee Correctional Institution στη Νότια Καρολίνα. Αποτελεί την πιο αιματηρή εξέγερση σε αμερικανική φυλακή από το 1993.

Η εξέγερση οδήγησε στον θάνατο 7 κρατουμένων και τον τραυματισμό 17 συγκρατούμενών τους. Ο διευθυντής των φυλακών Bryan Stirling δήλωσε ότι οι μάχες κλιμακώθηκαν σε 3 τμήματα των φυλακών. Στο επίκεντρο της φονικής εξέγερσης ήταν το λαθρεμπόριο και τα κινητά τηλέφωνα στη φυλακή.

“Αφορούσε το λαθρεμπόριο, τα κινητά τηλέφωνα και την περιοχή δράσης των συμμοριών. Αυτοί οι κρατούμενοι παλεύουν για αληθινά χρήματα και περιοχή δράσης ενώ είναι στη φυλακή”. Οι αξιωματούχοι των φυλακών δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και τις αρμόδιες αρχές για να κόψουν το σήμα κινητής τηλεφωνίας στις φυλακές.

Αυτή ήταν η πιο φονική εξέγερση σε αμερικανική φυλακή από το 1993 όταν 9 κρατούμενοι και ένας φύλακας πέθαναν στη φυλακή Southern Ohio Correctional Facility στο Lucasville.

Συγκλονιστική μαρτυρία κρατούμενου

Και οι 7 κρατούμενοι πέθαναν από τραύματα με μαχαίρι. Τη στιγμή που ξέσπασε η εξέγερση βρίσκονταν σε υπηρεσία 44 φύλακες. Το προσωπικό καλούσε σε ενισχύσεις και δεν κινήθηκε στο πρώτο τμήμα των φυλακών παρά μόνο 4 ώρες μετά την έναρξη της μάχης. Μια καθυστέρηση που υποστηρίζουν ότι ήταν απαραίτητη για την ασφάλεια των φρουρών.

Ένας κρατούμενος που έγινε μάρτυρας των βίαιων ταραχών μίλησε στο AP εξασφαλίζοντας την ανωνυμία του. Είπε ότι οι περισσότεροι κρατούμενοι είναι συνδεδεμένοι με συμμορίες. Είδε πτώματα να στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο και φύλακες που δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν τα επεισόδια ή να φροντίσουν τους τραυματίες.

Πηγή: Dailymail

Plus Τελευταίες ειδήσεις