Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

“Ένιωθα πως πεθαίνω” – Το ατύχημα που άλλαξε όλη της τη ζωή

“Ένιωθα πως πεθαίνω” – Το ατύχημα που άλλαξε όλη της τη ζωή

Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2016 που η Courtney Waldon καθόταν δίπλα στη φωτιά και μαγείρευε στέλνοντας μηνύματα στον σύζυγό της.

Είχαν περάσει δύο μήνες από τον γάμο τους. Όταν η 27χρονη σηκώθηκε για να αναζοπυρώσει τη φωτιά, ξαφνικά καλύφθηκε από το αέριο ενός δοχείου και τυλίχθηκε σε δευτερόλεπτα στις φλόγες. “Σταμάτησα και ούρλιαζα. Νόμιζα ότι πεθαίνω” θυμάται η μητέρα της 5χρονης Caroline. Γλίτωσε με εγκαύματα τετάρτου βαθμού στο πρόσωπο και τρίτου βαθμού στα χέρια και τα πόδια. Δύο εβδομάδες μετά το τρομακτικό ατύχημα την εγκατέλειψε ο άντρας της.

“Τα χέρια μου καίγονταν επειδή προσπαθούσα να προστατεύσω το πρόσωπό μου. Ένιωθα ότι καίγεται κάθε ίχνος σάρκας μου εκείνη τη στιγμή”. Φώναξε να καλέσουν τις αρχές και γλίτωσε επειδή μεταφέρθηκε άμεσα στο κοντινό νοσοκομείο.

“Μου είπαν ότι αν το ασθενοφόρο έφτανε ένα λεπτό αργότερα δεν θα τα είχα καταφέρει. Προσευχόμουν στον Θεό μέσα στο ασθενοφόρο”. Έμεινε στο νοσοκομείο για 51 μέρες και όταν ξύπνησε από το τεχνητό κώμα μετά από 30 ημέρες άρχισε να πανικοβάλλεται.

“Ήθελα μόνο τον κόρη μου. Είναι ο λόγος που ζω”. Η οικογένεια της 27χρονης ενημέρωσε την κορούλα της λίγο πριν την πρώτη τους συνάντηση. “Της είπαν ότι η μαμά κάηκε άσχημα και δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Όταν γύρισα σπίτι με κοίταζε πραγματικά παράξενα. Τότε της είπα “εγώ είμαι μωρό μου, η μαμά σου είμαι”. Μετά από αυτό ήρθε και με αγκάλιασε. Δεν έχει φύγει μακριά μου από τότε”.

Κατά την παραμονή της στο νοσοκομείο προσπαθούσε να παραμείνει αισιόδοξη. Παραδέχεται όμως ότι της ήταν πολύ δύσκολο όταν κοιτάχτηκε για πρώτη φορά στον καθρέφτη. “Δεν ήξερα τι να περιμένω. Σχεδόν λιποθύμησα”. Μετά από 20 χειρουργεία υποστηρίζει πως λόγω του Θεού και της κορούλας της προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη δεύτερη ευκαιρία της στη ζωή.

“Δεν έπρεπε να είμαι εδώ αλλά είμαι. Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που έχουν πάθει χειρότερα από ό,τι εγώ. Πάντα πίστευα πως όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο και εξακολουθώ να το πιστεύω. Ο Θεός μου έσωσε τη ζωή και τώρα πρέπει να δουλέψω για να βοηθήσω άλλους ανθρώπους. Πήρα ένα μήνυμα από μια γυναίκα που μου είπε ότι δεν αυτοκτόνησε λόγω της ιστορίας μου”.

“Δύο εβδομάδες αφότου γύρισα σπίτι από το νοσοκομείο ο άντρας μου μας εγκατέλειψε. Μου είπε ότι δεν μπορούσε να το διαχειριστεί”. Ήταν περίοδος που ίσα που μπορούσε να περπατήσει και δεν μπορούσε ούτε να ανοίξει ούτε τα πατατάκια για την κορούλα της. “Νιώθω ότι αν ήταν γύρω μας δεν θα ήμουν τόσο δυνατή όσο είμαι σήμερα και δεν θα είχα σημειώσει τόσο μεγάλη πρόοδο. Η υποστήριξη που δέχτηκα ήταν απίστευτη. Είμαι τόσο ευλογημένη”.

Πηγή: People

Plus Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε