Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Από Τετάρτη το πρόγραμμα Τραμ – Ποδήλατο Πράσινες διαδρομές

 «Τραμ – Ποδήλατο, Παράλληλες Διαδρομές», είναι ο τίτλος του επιτυχημένου «πράσινου» προγράμματος που εφαρμόζει για δεύτερη συνεχή χρονιά η ΣΤΑΣΥ Α.Ε., η εταιρεία που διαχειρίζεται τη λειτουργία του τραμ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο παρέχει τη δυνατότητα σε όσους από τους επιβάτες του δημοφιλούς αυτού μέσου σταθερής τροχιάς επιθυμούν να πάνε στην παραλία με το τραμ και από εκεί να κάνουν βόλτα με ποδήλατο.

Τα ποδήλατα και ο σχετικός εξοπλισμός ασφαλείας παρέχονται εντελώς δωρεάν από την εταιρεία, σε ειδικά περίπτερα στην περιοχή του Φλοίσβου.

Η δωρεάν διάθεση ποδηλάτων ξεκινάει αύριο Τετάρτη 06/07, από τις 17:30 έως τις 20:30 και θα διαρκέσει έως τις 30/09. Οι επιβάτες με την επίδειξη του ενιαίου εισιτηρίου ΜΜΜ, ακυρωμένου έως και μιάμιση ώρα νωρίτερα, και την κατάθεση αστυνομικής ταυτότητας ή διπλώματος οδήγησης στους υπαλλήλους της εταιρείας, θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα ποδήλατα για μιάμιση ώρα. Τα έγγραφα θα επιστρέφονται με την παράδοση των ποδηλάτων.

Για την εφαρμογή του προγράμματος έχουν εξασφαλιστεί, μέσω χορηγίας, 35 ποδήλατα, εκ των οποίων 20 είναι σπαστά, που μπορούν να μεταφερθούν με όλα τα ΜΜΜ. Θα διατίθενται επίσης παιδικά ποδήλατα, αλλά και δίκυκλα ενηλίκων με επιπλέον καθισματάκι.

Το πρόγραμμα «Τραμ – Ποδήλατο, Παράλληλες Διαδρομές» πραγματοποιείται και αυτήν τη φορά με τη συνεργασία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ποδήλατo Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε