Πολιτική

10ο Συνέδριο ΝΔ: Αποθέωσε Καραμανλή και Σαμαρά ο Μητσοτάκης! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ξεχωριστές αναφορές στους... προκατόχους του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ξεκίνησε την ομιλία του ο σημερινός αρχηγός του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναλυτικά όσα είπε για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το παρών στο 10ο Συνέδριο της Νέας Δημορκατίας δίνουν “βαριά” ονόματα της “γαλάζιας” παράταξης. Μεταξύ αυτών και οι δύο πρώην πρόεδροι του κόμματος και πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Μετά τους καθιερωμένους χαιρετισμούς από Έλληνες και ξένους πολιτικούς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέβηκε στο βήμα για την προγραμματισμένη ομιλία του.

Πριν μπει στο… ψαχνό, δηλαδή την επίθεση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να μιλήσει προσωπικά για τους τρεις πρώην πρωθυπουργούς που βρίσκονται στην αίθουσα.

Αρχικά ξεκίνησε αναφερόμενος στον πατέρα του και επίτιμο πρόεδρο του κόμματος, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με τα λόγια του να προκαλούν συγκίνηση στο ακροατήριο.

Ακολούθως μίλησε για τον Κώστα Καραμανλή, για τον οποίο τόνισε πως “είχα την χαρά να τον υπηρετήσω ως ΟΝΝΕΔίτης. Είναι μας ο Κώστας ο Καραμανλής. Ο άνθρωπος που ξανά έδωσε ισχυρό λαϊκό έρεισμα στη Νέα Δημοκρατία. Που συγκρούστηκε με τα συμφέροντα, που δεν προσκολλήθηκε στην καρέκλα της εξουσίας, που τόλμησε να μιλήσει με αλήθειες, που μας έκανε υπερήφανους με την στάση του στο Βουκουρέστι (σ.σ. αναφερόμενος στο βέτο του πρώην πρωθυπουργού σχετικά με την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ). Είχα την τιμή να τον υπηρετήσω ως βουλευτής”.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο σημείωσε: “Είναι μαζί μας ο Αντώνης ο Σαμαράς. Ο άνθρωπος που έκανε τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, που βρέθηκε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τυχοδιωκτική Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, ο άνθρωπος, ο πρωθυπουργός που το 2014  είχε καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Υλοποιώντας ένα τολμηρό, ένα σκληρό πρόγραμμα δημοσιονομικής πρπσαρμογής και μεταρρυθμίσεων. Είχα την ευθύνη να τον υπηρετήσω ως υπουργός”.

Δείτε το βίντεο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων – Χαμόγελα, selfies και «high five» με μαθητές 
Ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε στους ανανεωμένους χώρους του σχολείου βλέποντας τις εργασίες και τις βελτιώσεις που έχουν υλοποιηθεί τόσο στις αίθουσες διδασκαλίας όσο και στους χώρους υγιεινής
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων 2026 17
Η ΕΛ.Α.Σ. μετά τη ΔΕΘ περνά στη δεύτερη φάση: Οικονομία, ψηφοδέλτια και κάλπη στο προσκήνιο
Με την ΕΛ.Α.Σ. στη δεύτερη θέση, ο πρώην πρωθυπουργός περνά από τις εξαγγελίες στην οργανωτική και εκλογική προετοιμασία - Η μάχη της αξιοπιστίας, τα ψηφοδέλτια και η δύσκολη σχέση με το ΠΑΣΟΚ
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 11
Πώς «διαβάζει» το Μέγαρο Μαξίμου τη δημοσκόπηση μετά τη ΔΕΘ – Πού ποντάρει για υψηλές «πτήσεις» στην κάλπη
Τα στελέχη της κυβέρνησης παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξα για το ότι η απήχηση θα μεγαλώσει όταν θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα μέτρα που ανακοινώθηκαν
Κυριάκος Μητσοτάκης 22
Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη στο Μουσείο της Ακρόπολης για το δείπνο της UNESCO – Καλεσμένη και η Άννα Βίσση
Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην προστασία και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με την παρουσία της Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή τη σημαντική εκδήλωση της UNESCO
(Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 38
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα μέτρα στη ΔΕΘ: «Συμφωνία Προόδου και Ευημερίας με ορίζοντα την Ελλάδα του 2030»
Με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τα μέτρα ως «ένα συνεκτικό σχέδιο για καλύτερα εισοδήματα, ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας και μεγαλύτερη ανάπτυξη»
Συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στα πλαίσια της 90ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
6