Πολιτική

112: Από την 1η Ιανουαρίου σε λειτουργία το σύστημα που παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό

"Εναπόκειται σε όλους μας να κάνουμε σωστή χρήση αυτού του νέου εργαλείου (του αριθμού 112) που στην κυριολεξία θα σώσει ζωές", επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην τελική σύσκεψη ενόψει της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης “112” παρέστη το Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι από τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερακάκη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για τις ενέργειες που έχουν γίνει, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι σύντομα το τριψήφιο νούμερο 112 θα βρίσκεται σε λειτουργία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως είχε δεσμευθεί προσωπικά πως θα καλυφθεί ο χαμένος χρόνος και θα είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες για να υπάρξει μια πύλη αμφίδρομης ενημέρωσης που αφορούν πρωτίστως την ασφάλεια των πολιτών. Επισημαίνοντας πως τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα και πως από 1/1/20 θα ξεκινήσει η λειτουργία του συστήματος έγκαιρης ειδοποίησης μέσω του 112, ο πρωθυπουργός είπε πως σύντομα θα ξεκινήσει και η σχετική καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του αριθμού.

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του σε όσους συνεργάστηκαν το τελευταίο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως «όπου υπάρχει βούληση, σχέδιο και σωστή ηγεσία μπορούν τα υπουργεία να συνεργάζονται αποτελεσματικά για να μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα». Προσέθεσε μάλιστα πως «από εδώ και στο εξής εναπόκειται σε όλους μας να κάνουμε σωστή χρήση αυτού του νέου εργαλείου (του αριθμού 112) και το οποίο στην κυριολεξία θα σώσει ζωές».

Όπως είπε, η κυβέρνηση μέσα στους πρώτους δύο μήνες του 2020 θα έχει νομοθετήσει για το νέο θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας ώστε να μπορεί να κάνει πράξη αυτό για το οποίο είχε δεσμευτεί, να εκσυγχρονίσει ουσιαστικά το συνολικό πλαίσιο της πολιτικής προστασίας στη χώρα μας.

«Μια από τις άμεσες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα είναι τα ακραία καιρικά και φυσικά φαινόμενα τα οποία μας υποχρεώνουν να είμαστε σε αυξημένο επίπεδο ετοιμότητας. Πιστεύω πως δώσαμε τα πρώτα δείγματα γραφής το καλοκαίρι αλλά και με τις πλημμύρες», είπε επισημαίνοντας πως «είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι πρέπει να πάμε σε ένα διαφορετικό επίπεδο ετοιμότητας και οργάνωσης».

Το “112” είναι ένας τριψήφιος αριθμός, «το πρώτο “1” σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του πολίτη, το δεύτερο “1” το ψηφιακό κράτος και το “2” το άθροισμα αυτών των δύο» είπε ο πρωθυπουργός εκφράζοντας την ευχή το νούμερο αυτό να είναι το λιγότερο αναγκαίο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κλήρωση για τους ανώτατους δικαστές στην υπόθεση Τριαντόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα
Απαντήσεις έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας...
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Μητσοτάκης σε Σίσι: Οι χώρες μας πυλώνες σταθερότητας – Προειδοποίηση σε Ερντογάν: Κανένα παράνομο τετελεσμένο δεν μπορεί να έχει ισχύ στο μέλλον
«Είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε αυτή την εταιρική στρατηγική σχέση με την Ελλάδα, με αμοιβαίο σεβασμό», είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλ Σίσι 11
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 10