Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών μέχρι το 2022 ανακοίνωσε ο Κώστας Γαβρόγλου

15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών μέχρι το 2022 ανακοίνωσε ο Κώστας Γαβρόγλου

Την πρόσληψη 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών μέχρι το 2022, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, θα γίνουν διορισμοί 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση την σχολική χρονιά 2019-20, 5.250 εκπαιδευτικών τη σχολική χρονιάς 2020-21 και αντίστοιχο νούμερο προσλήψεων την σχολική χρονιά 2021-22.Όσο για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι διορισμοί δεν έχει αποφασιστεί ακόμη με τον κ. Γαβρόγλου να ζητά από τις ομοσπονδίες να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Για την κατανομή των προσλήψεων στις βαθμίδες και τις ειδικότητες της Εκπαίδευσης οι διορισμοί θα γίνουν «με βάση την αναλογικότητα των αναγκών». Με τη σημερινή απόφαση, εκπληρώνεται ένα κρίσιμο μέρος του στόχου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση χρόνιων ελλείψεων στην εκπαίδευση», σχολίασε μετά τη συνάντηση με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ο κ. Γαβρόγλου.

Ακόμη τόνισε πως “ η έξοδος από τα μνημόνια σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας πορείας. Πορείας δύσκολης αλλά και ελπιδοφόρας. Η ανακοίνωση των 15.000 μόνιμων διορισμών είναι ένα βήμα στην παραπέρα αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και ειδικά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», είπε.

Συμπλήρωσε επίσης ότι οι διορισμοί μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού θα ενισχύσουν τις ρυθμίσεις που έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση, όπως η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, οι νέες δομές στήριξης του εκπαιδευτικού έργου, η επέκταση του Ολοήμερου και στα Ολιγοθέσια Δημοτικά, το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κ.α

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις