Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

25η Μαρτίου: Το μήνυμα Πούτιν στον ελληνικό λαό για τα 200 χρόνια

25η Μαρτίου: Το μήνυμα Πούτιν στον ελληνικό λαό για τα 200 χρόνια

Επιστολές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης στις 25 Μαρτίου.

Στο μήνυμά του ο Ρώσος Πρόεδρος συγχαίρει την Ελλάδα, τονίζει ότι οι σχέσεις με την χώρα του βασίζονται στις μακροχρόνιες παραδόσεις της φιλίας, καθώς και της πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας και καταλήγει με ευχές λέγοντας: «Σας εύχομαι καλή υγεία και κάθε επιτυχία, και σε όλους τους συμπολίτες σας – την ευημερία και την ευμάρεια».

Όλη η επιστολή του Βλαντιμίρ Πούτιν

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Δεχθείτε τα πιο ένθερμα συγχαρητήρια με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Ελληνικής Δημοκρατίας – της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Στις σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται στις μακροχρόνιες παραδόσεις της φιλίας, καθώς και της πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας, εμείς αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία.

Ευελπιστούμε ότι η διεξαγωγή του Έτους Ιστορίας Ρωσία – Ελλάδα, τα εγκαίνια του οποίου συμπίπτουν με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού, θα συμβάλει στην εμπέδωση των αμοιβαίως επωφελών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.

Σας εύχομαι καλή υγεία και κάθε επιτυχία, και σε όλους τους συμπολίτες σας – την ευημερία και την ευμάρεια.

Μετά τιμής,

Βλ.Πούτιν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις