Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

9,9 εκατ. ευρώ για την μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε «έξυπνη» πόλη

9,9 εκατ. ευρώ για την μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε «έξυπνη» πόλη
Φωτογραφία αρχείου

Την ψηφιακή εξέλιξη της Θεσσαλονίκης, καθώς και τη χορήγηση του ποσού των 9,9 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την υλοποίηση του σχεδιασμού, συζήτησαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (τομέα Μακεδονίας Θράκης) Σταυρό Καλαφάτη.

“Η μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε έξυπνη πόλη είναι ένα έργο 9,9 εκ. ευρώ, το οποίο μέσα από τα διαφορετικά στοιχεία που εμπεριέχει, στα οποία καταλήξαμε από κοινού με τον δήμο, είναι ένα πρότζεκτ εξαιρετικά ενδιαφέρον και αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση του πάρα πολύ γρήγορα” ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στη συνέχεια ο υπουργός εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα έργο πνοής, καθώς επιτρέπει μέσα από συγκεκριμένες τεχνολογικές επενδύσεις και στοχευμένες επιλογές στον χώρο της ενέργεια, των τηλεπικοινωνιών και της εξυπηρέτησης πολιτών, να αλλάξει ο τρόπος της καθημερινότητας για τους πολίτες, ενώ κλείνοντας τόνισε πως είναι μόνο η αρχή, αναφερόμενος στην αναβάθμιση του ψηφιακού μετασχηματισμού των ΚΕΠ.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε:

Από πλευράς του ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε ότι “είμαστε στην ευχάριστη θέση να προαναγγείλουμε την έγκριση του πακέτου 9,9 εκ. ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης για την μετατροπή του δήμου μας σε έναν έξυπνο δήμο”, προσθέτοντας ότι πρόκειται για την πρώτη έγκριση του ταμείου ανάκαμψης για τον δήμο Θεσσαλονίκης, η οποία αφορά βελτίωση των ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών για τον πολίτη.

Έπειτα ο κ. Ζέρβας διευκρίνισε ότι ο σχεδιασμός της ψηφιακής αυτής μετατροπής περιλαμβάνει τα θέματα ασφάλειας και του φωτισμού, ώστε να διευκολυνθεί η καθημερινότητα του πολίτη.

Τέλος ο υπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης αναφέρθηκε στον συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό που έχει καταφέρει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Η δέσμευση του πρωθυπουργού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους γίνεται μέρα με τη μέρα και πιο εμφανής. Στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας βρίσκεται το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης” ανέφερε προσθέτοντας ότι αυτή η δέσμευση παίρνει σάρκα και οστά στη συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις