Πολιτική

Άδειασμα Στουρνάρα σε Θεοχάρη και σιγουριά για πρωτιά στις ευρωεκλογές

''Δεν είμαι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα της μάχης κατά της φοροδιαφυγής'' ήταν η ευθεία βολή στον Θεοχάρη από τον Στουρνάρα, που εμφανίζεται βέβαιος για τη νίκη της κυβέρνησης στις ευρωεκλογές.

Ως «άδειασμα» στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη θεωρείται η δυσφορία που εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για τα αποτελέσματα της μάχης κατά της φοροδιαφυγής. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Αντέννα, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως δεν είναι ευχαριστημένος, καθώς, όπως είπε, το βάρος πέφτει στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους μικροεπαγγελματίες και ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα λεγόμενα «μεσαία και μεγάλα ψάρια».

Έχω την αίσθηση ότι συνήθως κυνηγάμε τους συνήθεις ύποπτους, μισθωτούς, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες. Θα ήθελα να δω μεγαλύτερη προσπάθεια σε αυτά που λέμε μεσαία και μεγάλα ψάρια, αυτά που φοροδιαφεύγουν και ζουν εις βάρος των υπολοίπων

«Μεγάλη μάχη θα δοθεί στη φοροδιαφυγή. Εκεί δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Έχω όμως την αίσθηση ότι συνήθως κυνηγάμε τους συνήθεις ύποπτους, μισθωτούς, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες. Θα ήθελα να δω μεγαλύτερη προσπάθεια σε αυτά που λέμε μεσαία και μεγάλα ψάρια, αυτά που φοροδιαφεύγουν και ζουν εις βάρος των υπολοίπων» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα έρθει πρώτη στις ευρωεκλογές, αφού ο κόσμος, όπως τόνισε, έχει κατανοήσει ότι μετά τις δυσκολίες και τις τεράστιες θυσίες, τώρα τελείωσαν τα δύσκολα, και επεσήμανε πως η οικονομία αναπτύσσεται με αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τον υπουργό, με τη σταθεροποίηση της οικονομίας ανοίγει ο δρόμος και για την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η μείωση των συντελεστών φορολόγησης και η ελάφρυνση των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

Διαβάστε επίσης:

Κατάργηση της έκτακτης εισφοράς – Το Φθινόπωρο οι αποφάσεις της Κυβέρνησης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 3
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 12
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης