Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Άγρια κόντρα στην Βουλή για την ΕΡΤ – ‘Κάπως έτσι μπήκε το τανκ στο Πολυτεχνείο”

Άγρια κόντρα στην Βουλή για την ΕΡΤ – ‘Κάπως έτσι μπήκε το τανκ στο Πολυτεχνείο”

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για την επέμβαση των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη να υπερασπίζεται τη στρατηγική της Κυβέρνησης και να απαντά στην αντιπολίτευση πως η κριτική θα έπρεπε να ασκείται γιατί κράτησε γιατί η περίοδος κατάληψης από τους εργαζόμενους «κράτησε τόσο πολύ».

Πρώτος επετέθη στην Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του Νίκου Βούτση, χαρακτηρίζοντας την επέμβαση στο κτίριο της ΕΡΤ «έκνομη πράξη πολιτικής αποσταθεροποίησης» και μιλώντας για μία ακόμη χάντρα παράνομης διαδικασίας μετά το μαύρο που έπεσε στις οθόνες την 11η Ιουνίου».
Ο κ. Βούτσης κατήγγειλε επίσης την απαγόρευση σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μεταβούν και να εισέλθουν στο ραδιομέγαρο ενώ τόνισε πως «έκτακτα μέτρα περιστολής της δημοκρατίας δεν θα περάσουν» και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Η Δημοκρατία μας θα έχει αναβαθμιστεί όταν η εφαρμογή του νόμου δεν είναι πλέον είδηση» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως αυτό που έγινε σήμερα θα «έπρεπε ενδεχομένως να είχε γίνει νωρίτερα».
Παράλληλα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, απαντώντας στην καταγγελία Βούτση για την απαγόρευση κυκλοφορίας στο σημείο βουλευτών, δήλωσε ότι οι βουλευτές δεν είναι υπεράνω του νόμου και σημείωσε ότι την αρμοδιότητα για την τήρηση της δημόσιας τάξης την έχουν τα αρμόδια αστυνομικά όργανα και όχι οι βουλευτές που οφείλουν, όπως είπε, να υπακούν στην τήρηση της δημόσιας τάξης.

«Σήμερα η κυβέρνηση ξαναδίνει το κτίριο εκεί που ανήκει. Στους πολίτες και όχι στους 12 που ήταν μέσα στο κτίριο» παρατήρησε ο Πάρης Κουκουλόπουλος από το ΠΑΣΟΚ.

Στον αντίποδα ο Βασίλης Καπερνάρος από τους ΑΝΕΛ κάλεσε τους κυβερνητικούς βουλευτές να μη μιλάνε για νομιμότητα «γιατί εσείς ξεφτιλίσατε τη νομιμότητα» ανέφερε. “Κάπως έτσι μπήκε και το τανκ στο Πολυτεχνείο, ξαφνικά. Κάπως έτσι μπήκαν και τα ΜΑΤ” πρόσθεσε με νόημα ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.

Για «επικοινωνιακό σόου της χούντας Σαμαρά – Βενιζέλου που προετοιμάζουν νέα μέτρα», έκανε λόγο ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ ο Νίκος Τσούκαλης παρατήρησε πως «αυτό που έγινε σήμερα ήταν το χρονικό μιας προαναγγελθείσας εξέλιξης, ήταν κάτι το αναμενόμενο» και ευχήθηκε «να είναι το τελευταίο λάθος μιας αλυσίδας λαθών» που ξεκίνησε τον Ιούνιο με το «μαύρο» στην οθόνη της ΕΡΤ, όπως είπε.

Για εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος σημειώνοντας ότι «η σημερινή αστυνομική επιχείρηση αποτελεί και την κλιμάκωση της βάρβαρης αντιλαϊκή πολιτικής της κυβέρνησης και η αστυνομική βία είναι το βασικό εργαλεία για την υλοποίηση αυτή της βάρβαρης πολιτικής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μετά από συνεννόηση Σαμαρά – Βενιζέλου η έφοδος στην ΕΡΤ – Όλο το χρονικό της εκκένωσης του Ραδιομεγάρου

Κόλαση στη Μεσογείων έξω από την ΕΡΤ

ΠΑΣΟΚ για ΕΡΤ: Αποκατάσταση της νομιμότητας

Τα τελευταία λεπτά της ΕΡΑ – Ακούστε το

Πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ: Η κυβέρνηση αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη

Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μιλούν στο Νewsit: “Μας διώξαν απ’ το σπίτι μας”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε