Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μιλούν στο Νewsit: “Μας διώξαν απ’ το σπίτι μας”

Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μιλούν στο Νewsit: “Μας διώξαν απ’ το σπίτι μας”

Η Αντριάνα Μπίνη και η Εύη Ξινού μετρούν πολλά χρόνια στην ΕΡΤ. Δεν εγκατέλειψαν ούτε μια ημέρα το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής από τις 11 Ιουνίου όταν έπεσε το μαύρο. Μίλησαν στο newsit για τα συναισθήματά τους μετά την σημερινή επέμβαση αλλά και για όλα όσα έζησαν τους τελευταίους μήνες μέσα στο ραδιομέγαρο.

Η Αντριάνα Μπίνη, ήταν εκείνη η οποία αντέδρασε έντονα το πρωί όταν δεν της επέτρεπαν να μπει στο ραδιομέγαρο.
Μίλησε στο newsit για όλα όσα έζησε:

“Δεν σταμάτησα ποτέ να είμαι εργαζόμενη στην ΕΡΤ. Έχω 18 χρονια στην ΕΡΤ είναι το σπίτι μου. Η ΕΡΤ είναι το σπίτι μας για όλους εμάς που είμαστε εδώ τόσους μήνες και δουλέψαμε και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι, έχουμε το κεφάλι ψηλά δεν σκύψαμε δεν πήγαμε να κάνουμε αίτηση γιατί δεν θέλαμε να περάσει ο φασισμός.
Διότι αυτό είναι φασισμός και αυτό που έγινε σήμερα τη νύχτα, γιατί οι φασίστες τη νύχτα και υπογείως δουλεύουν, αλλά εμείς είμαστε εδώ και θα το υπερασπιστούμε αυτό το πράγμα, όσο μπορούμε ακόμα με όλες μας τις δυνάμεις γιατί δεν θέλουμε να καταλυθεί η δημοκρατία την οποία η κυβέρνηση αυτή την στιγμή την έχει καταλύσει δεν έχει αφήσει τίποτα νόμιμο, οτιδήποτε γίνεται είναι παράνομο. Τα πάντα είναι παράνομα. Μιλάνε για αποκατάσταση της νομιμότητας και είναι οι πλέον παράνομοι.

Η Εύη Ξινού, δημοσιογράφος από πολλές δεκαετίες, δήλωσε στο newsit:

“Δουλεύω εδώ από το 1987. Έχω μεγαλώσει σε αυτό το κτίριο και σήμερα μας διώξαν οι φασίστες, όπως την πρώτη φορά βέβαια. Εμείς είμασταν εδώ 5 μήνες, δουλεύαμε 24 ώρες το 24ωρο, κοιμόμασταν εδώ, κάποιοι δίναμε χρώμα στο μαύρο στο μαύρο που έριξε η κυβέρνηση. Είμαστε εδώ για την δημοκρατία. Δεν είμαστε εδώ για τα χρήματα, εμείς ετσι κι αλλιώς την δουλειά μας την έχουμε χάσει”.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μετά από συνεννόηση Σαμαρά – Βενιζέλου η έφοδος στην ΕΡΤ – Όλο το χρονικό της εκκένωσης του Ραδιομεγάρου

Καταδικάζουν τα κόμματα την εισβολή στην ΕΡΤ

Η έφοδος στην ΕΡΤ στα διεθνή ΜΜΕ

Πέρασαν… χειροπέδες στην ΕΡΤ! (ΦΩΤΟ)

Κεδίκογλου:Η επέμβαση της αστυνομίας στην ΕΡΤ έγινε για ν’ αποκατασταθεί η νομιμότητα

Ελεύθεροι οι προσαχθέντες της ΕΡΤ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε